Autor Wątek: Drennan Series 7 Puddle Chucker 12ft Carp Feeder  (Przeczytany 654 razy)

Offline Artur Kieljan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Drennan Series 7 Puddle Chucker 12ft Carp Feeder
« dnia: 20.02.2020, 19:07 »
Jak daleko da się posłać pojemnik do metody tym kijem (30g)? Może ktoś ma i może coś napisać o tym kiju .

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Drennan Series 7 Puddle Chucker 12ft Carp Feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 20.02.2020, 19:30 »
Kijem o tej długości powtarzalnie osiągniesz 55 - 60m. Jakby się przyłożyć to poleci i dalej, z tym że ciężko będzie o powtarzalność.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 20.02.2020, 19:37 »
Konkretnie tego modelu nie mam, Carp Feedera posiadam w wersji combo 10-11ft.
Mam też Method Feeder Combo 11-12ft, jest to nieznacznie mocniejszy kijek. W konfiguracji 12 ft można w miarę powtarzalnie i celnie rzucać na 45-50m takim podajnikiem. W sprzyjających warunkach i z podajnikiem distance 45gr można sięgać ok 60m, ale to już trudne rzucanie. Myślę, że Carp Feeder 12ft to będzie coś bardzo zbliżonego jeśli chodzi o zasięg.
Oczywiście możesz próbować z plecionką, strzałówką, cieńszą żyłką główną. Ja używam 0,26 i 0,28, i dla takich żyłek podaję odległości.
Wędki te to typowe progresy, więc nie są idealne do rzucania. Po drugie małe przelotki startowe (dalsze też) i to niezbyt daleko kołowrotka.
Ja rzucam mocno siłowo tymi wędkami, używam kołowrotków o niezbyt dużych szpulach. Inne konfiguracje się nie sprawdzały w osiąganiu lepszego dystansu.
Czesiek

Offline Artur Kieljan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 20.02.2020, 21:00 »
Bardzo dziękuję.