Korzystam ze sprzętu Matrixa, Prestona, jak i wielu innych firm, polskich i zagranicznych.
Generalnie jest ciężko wybrać jedną, która będzie dawała kompleksową ofertę, gdyż w każdej są produkty bardzo dobre, średnie, i zupełnie nieudane. Ciężko będzie Ci zatem trzymać się wyłącznie jednej marki - testowałem to na sobie, i zupełnie nie wypaliło. Za dużo wyrzeczeń to kosztowało - a bez sensu jest korzystać ze słabego rozwiązania tylko dlatego, ze ma właściwy znaczek, podczas gdy konkurencja ma lepsze propozycje.
Przy czym faktycznie polecam w miarę możliwości "grupować" sprzęt. Np. osprzęt do kosza jednej marki, koszyki drugiej, wędki trzeciej, kołowrotki jeszcze innej - oczywiście te sprawdzone produkty. Uważam to za o tyle dobre wyjście, że np. kupując szerszy wachlarz kijków z jednej serii, co do zasady wiesz czego się spodziewać po każdym, niezależnie od jego parametrów. Kiedyś miałem sporo wędek "od sasa do lasa" - paraboliki, szczytowe, wolne, szybkie, każdy z innej parafii. Zmiana między nimi w czasie łowienia była trudna, bo w każdy trzeba się było troszkę "wstrzelić". Teraz używam właściwie jednych serii (np feederów czy batów) i jest mi dużo wygodniej.