Autor Wątek: Łączniki Mikado Method Feeder - Zielone // S oraz cały system Douglas Q.M.F.  (Przeczytany 7307 razy)

Offline mrucin

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
nigdy nic złego się nie stało w przeciwieństwie to pozostałych.

Te co kupiłem na Ali mają zbyt luźny kapturek i czasami się zsuwają. 2 razy wypiął się mi przypon.
Mikado i Match Pro robię je ze zbyt miękkiego plastiku przez co po zaciągnięciu węzła można rozciągnąć plastik w miejscu węzła.
Dla mnie numer jeden to Drennan

a właśnie. zdarzają się u mnie często bonusy 8-10 kg. Czy łącznik zniesie taką próbę?

W tym sezonie maksymalne rybki, które na tym wyciągałem miały trochę ponad 5kg. Wydaje mi się, że wyglądają mimo wszystko solidnie.

Offline Feederek1960

• Ekspert
  • Reputacja: 90
  • Ulubione metody: method feeder
Ja z łącznikiem Mikado wycholowałem karpia 13kg i wytrzymał.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Sztywnej linki🎣

Offline MadaBrasem

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: feeder
Odgrzewam. Od zeszłego sezonu korzystam z podajników Mikado Q.M.F, początkowo Aperio, w ostatnim czasie Douglas. W zasadzie od samego początku przy holach większych ryb miałem taki problem, że łącznik razem z gumką wydostawał się z rurki podajnika, przez co rurka z podajnikiem mogła się luźno przemieszczać, co w zasadzie nie stwarzało jakichś problemów, no ale jednak.
W tą niedzielę jednak straciłem nieco bardziej waleczną rybę, ponieważ łącznik wydostał się z gumki i kiedy sztywny przypon dostał od ryby trochę luzu to wyskoczył z podajnika, przez co ryba odpłynęła z hakiem w pysku :/ Zdarzyło się Wam tak? Jakieś patenty na zabezpieczenie się przed takimi sytuacjami? Rozważam wymianę wszystkich tych łączników na ciasno siedzące krętliki lub w ogóle zmianę podajników na np. ICS Prestona.
Paweł

Offline tomahawk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 48
  • Ulubione metody: feeder
Ja ostatnio też miałem kilka razy przypadek wysunięcia łącznika.
Dodatkowo przy zarzucaniu zobaczyłem jak podajnik odlatuje w siną dal, już myślałem, że pościła żyłka ( pętla), a tu jedno i drugie całe.
Zakładam, że albo łącznik pościł, albo blokada się przesunęła?
Może to tylko felerne egzemplarze, a nie problem ogólny?
Pozdrawiam,

Tomek