Autor Wątek: Problem z wyborem bolonki  (Przeczytany 1853 razy)

Offline Lukasz7755

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Problem z wyborem bolonki
« dnia: 01.05.2020, 12:44 »
Witam wszystkich, chciałbym poprosić o doradzenie jaką bolonkę wybrać, wiadome z jakich przyczyn narazie nie można dostać bolonki maver superveloce, bolonka ma służyć do połowu większych ryb na rzece (karpi, leszczy, brzan).

Interesuje mnie bolonka nie lejąca, sztywna.

Offline toked

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: bolonka
Odp: Problem z wyborem bolonki
« Odpowiedź #1 dnia: 01.05.2020, 13:16 »
Witaj, przerobiłem dużo bolonek i faktycznie wybór jest trudny, mi odpowiadają takie z wybitnie szczytową akcją a właśnie taką ma maver superveloce, wiem bo łowię taką od roku i jest to jedna z niewielu, którą mogę porównać z numerem jeden w mojej kolekcji mianowicie shimano aspire. Jeżeli chcesz tej klasy bolonkę to jest na olx maver REBEL MX bo z tym oznaczeniem trzeba szukać, jeżeli chcesz sztywniejszą wędkę. Sprzedawca ma tam dwie wędki, jedna to milo stradivari ss (miałem, nie podeszła mi w ogóle) a druga właśnie maver rebel, myślę, że wędka godna ceny.

Offline Lukasz7755

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 01.05.2020, 13:21 »
Dzięki za odpowiedź, szukałem wędki właśnie takiej jak superveloce albo stark, wpadła mi też w oko wędka trabucco z serii energhia xt.

Offline toked

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 01.05.2020, 13:32 »
Powiem szczerze, że mi trabucco eneghia nie podeszła, za bardzo lejąca się, ale może akurat Tobie taka akcja odpowiada. Jeżeli miałbym wybierać to lepsza jest oferta colmica, choć dla mnie jak już wcześniej pisałem najlepszy jest maver, bo tych z najwyższej półki shimano już nie ma szansy kupić.

Offline slevy70

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 01.05.2020, 13:35 »
Mam VDERT TX700 , lekka sztywna i zapasem mocy. Polecam.

Offline Lukasz7755

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 01.05.2020, 13:38 »
Powiem szczerze, że mi trabucco eneghia nie podeszła, za bardzo lejąca się, ale może akurat Tobie taka akcja odpowiada. Jeżeli miałbym wybierać to lepsza jest oferta colmica, choć dla mnie jak już wcześniej pisałem najlepszy jest maver, bo tych z najwyższej półki shimano już nie ma szansy kupić.

Tak samo jak na początku nastawiałem się na mavera tak dalej w przekonaniu to samo, możesz mi podesłać link do ogłoszenia z olx?

Jak już kupować to coś porządnego za te pieniądze, więc stawiam bardziej na mavera.

Offline toked

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 01.05.2020, 13:45 »
"Jak już kupować to coś porządnego za te pieniądze, więc stawiam bardziej na mavera."

Zgadzam się jak już kupować to coś porządnego, myślę, że tej klasy bolonka spełni Twoje oczekiwania. Dodam, że przy kupowaniu superveloce, pan Adam Kruk pokazał mi 5 innych modeli i ta superveloce z oznaczeniem mx (bo tak ma) wyszła w tym teście najlepiej, dlatego ten Rebel będzie dobrym wyborem. Link do aukcji prześle na priv (jak znajdę)

Offline toked

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 01.05.2020, 13:51 »
Wysłałem, jak kupisz to daj znać i pochwal się jej pracą,  jestem bardzo ciekawy jak się prezentuje.