Autor Wątek: Na co zwrócić uwagę przy zakupie, czyli nasze wpadki  (Przeczytany 3302 razy)

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
Odp: Na co zwrócić uwagę przy zakupie, czyli nasze wpadki
« Odpowiedź #15 dnia: 06.03.2021, 18:21 »
@Martinus ok tylko informuję, bo w Polsce jest takie głupie przekonanie, że za pobraniem można sprawdzić paczkę przed podpisaniem odbioru. Nie, nie można. Pobranie to tylko sposób zapłaty.
Można powiedzieć, że kurier złamał przepisy, reklamacja to tylko formalność.

Offline Świtek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #16 dnia: 07.03.2021, 14:36 »
Na własnym przykładzie mogę stwierdzić żeby nie iść w półśrodki. Kupować docelowo to czego się chce a nie tańsze zamienniki. Oczywiście są wyjątki od tej reguły ale trzeba robić gruby research. Zawsze zakup "czegoś jak" kończyło się zakupem docelowego sprzętu i stratą przy sprzedaży tańszego zamiennika.

Też bym chciał pojechać do sklepu i porównać sobie kije matrixa z DAM-em. Ale niestety w moim rejonie króluje robinson, jaxon i ewentualnie jako exclusive sensas.
jak pytam się czy  będzie coś z Tubertini albo Drenan to mi mówią że o taki drogi sprzęt się nikt nie pyta i jak zamówią, to będzie leżeć latami.

Do najbliższego sklepu z normalnym sprzętem mam 80km. Więc albo ryzykuję zakupy przez internet albo biorę to co mają.

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 07.03.2021, 15:40 »
Ja mam to samo niestety, kupuję w przez internet bo nie mam gdzie pomacać sprzętu.
Paweł

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 07.03.2021, 15:45 »
Też kupuje przez net, jest opcja zwrotu 14 dni i tak przeważnie robię. Przed zakupem zawsze też sprawdzam wszystkie dostępne źródła wiedzy, fora polskie, angielskie i wszelkie grupy na FB.