Autor Wątek: Kołowrotek Dome Team Feeder Carp Fighter LCS5000 - spostrzeżenia na sucho  (Przeczytany 5878 razy)

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Mam nieodparte wrażenie,że młynki Dome i Spro są bardzo do siebie zbliżone ,ale to tylko plus :D

Taka sama szpula jest we Flagmanach Mantaray i Crestach. Na przykład Flagman Mantaray 3500 i stare, kilkuletnie Spro Cresta to poza kilkoma detalami ten sam kołowrotek. Design i detale robią swoje, kapnąłem się dopiero jak się oba kołowrotki spotkały ze sobą w moich rękach :)
Artur

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
Racja, jest dużo kołowrotków klonów. Sam kupiłem Flagman Grantham Feeder 5000 bo nie było Dragon Mega Baits Stealth L.D. Feeder FD 1150i dostępnych jak szukałem a w sumie to to samo jest :)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
No to może teraz ja...
Posiadam TEAM FEEDER CARP FIGHTERLCS4000
TEAM FEEDER POWER FIGHTER 4000
Pierwszy z wolnym biegiem drugi bez. Oba nawijają żyłkę poprawnie, oba wyglądają solidnie, ogólnie w boju jeszcze nie przetestowane, ale nie jest to plastic fantastic i jakościowo sprawia wrażenie mocno ok.
Ale żeby nie było tak słodko...o ile do Power Fightera naprawdę nie mam zastrzeżeń, tak jego brat z wolnym biegiem czyli LCS4000 to jakaś krowa w składzie porcelany.
Chodzi mi o korpus. Szpula mniejsza niż u brata bez WB, a korpus długi jak jamnik. Nie podpasowało mi to okrutnie, oddam zupełnie nowy sprzęt w promce za 120zł z moją wysyłką, może kogoś nie będzie to "bodło", a jak nie pójdzie to zostanie jako jakiś zapas na podmianę na łowiska gdzie większe miśki są. Jego odpowiedniki np od Okumy, które użytkuję, wyglądają dużo zgrabniej a też mają WB...

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
Podobają mi się proporcje szpuli - 55 mm szerokości do 23,6 mm wysokości nawoju. Powinno to pozwalać na całkiem dalekie rzuty nawet wędkami z pierwszą przelotką poniżej 20 mm. Mam już trzy kołowrotki By Döme i jak na razie bardzo dobrze mi się je użytkuje. Subiektywnie lepiej, niż Daiwy LT Fuego.

Dzisiaj był piękny ale ryby w ogóle nie chciały współpracować, więc bawiłem się rzutami na odległość. Kij By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 360H, świetny do dalekich rzutów z pierwszą przelotką 24,5 mm i kołowrotek By Döme TEAM FEEDER Fine Carp 5000 o szerokości szpuli 58 mm i wysokości nawoju 20 mm, więc możliwości rzutowe teoretycznie mniejsze niż tytułowego kołowrotka. Na kołowrotku po raz pierwszy plecionka Nihonto Octa Braid 150m - Fluo 0.08mm i 12 m strzałówki z żyłki 0,30 mm. Podajnik ZHIBO 40 g. Odmierzyłem na kijkach 90 m, zabrakło parę metrów. Po skróceniu dystansu do 80 m, każdy rzut do klipa.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
A jaka jest średnica szpuli i wysokość nawoju w TEAM FEEDER POWER FIGHTER 4000?
Pozdrawiam,
Tomek

Offline Kowerdak

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: waggler i feeder

Grzybki sylikonowe mamy na  tej aukcji  https://pl.aliexpress.com/item/4000115774004.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.29bf5c0fQ80NB3 

A wiadomo jaki rozmiar tych grzybków? I jak z ich uniwersalnością? bo bym sobie powymieniał w kołowrotkach, ale aktualnie te flagmanowskie są niedostępne, a z tymi się nie spotkałem jeszcze :/
Kamil

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
Do team feeder power Fighter pasują grzybki o średnicy 3 mm wiem bo sam wymieniałem na dwóch szpulach. Co do innych kołowrotków to chcąc zamontować w miejscu oryginalnego klipa musimy mieć okrągły klip i zmierzyć otwór.
Można także wywiercić otworu w innym miejscu niedaleko krawędzi szpuli i zmontować na przykład większy rozmiar koreczka np 3,5 mm
Paweł