Autor Wątek: Który pokrowiec wziąć: Flagman Armadale czy Robinson VDE?  (Przeczytany 1162 razy)

Offline MrPiotras

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Cześć, zastanawiam się nad pokrowcem Flagman Armadale lub Robinson VDE - dwie komory.
Ktoś doradzi na który się zdecydować? Ten Flagman jest praktycznie cały czarny, więc zapewne mniej się będzie brudził ;D

Edit. zły dział - sorry, proszę przenieść do działu sprzet. Dzięki! :)

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Który pokrowiec wziąć: Flagman Armadale czy Robinson VDE?
« Odpowiedź #1 dnia: 26.05.2021, 22:31 »
Z tych dwóch pokrowców to bym wybrał Lorpio Extreme, ani jeden ani drugi nie ma kieszeni bocznych, są praktycznie bliźniacze.

Pozdrawiam Łukasz

Offline piotr82

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #2 dnia: 27.05.2021, 05:31 »
Z tych dwóch pokrowców to bym wybrał Lorpio Extreme, ani jeden ani drugi nie ma kieszeni bocznych, są praktycznie bliźniacze.
Każdy pokrowiec ma swoje wady i zalety ja akurat mam lorpio i robinsona  😆

Offline MrPiotras

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 27.05.2021, 12:21 »
Wiem wiem, ale kolor tego pokrowca mnie rozwala i właściwie tylko przez kolor odpada.

Każdy pokrowiec ma swoje wady i zalety ja akurat mam lorpio i robinsona  😆
W tym robinsonie dwukomorowym, chyba pomieszczę dwa feedery, sztyce, parasol i podpórki? 

Offline elwood

• Ekspert
  • Reputacja: 278
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 27.05.2021, 14:00 »
W tym robinsonie dwukomorowym, chyba pomieszczę dwa feedery, sztyce, parasol i podpórki?

Jeśli nie zmienili wymiarów w stosunku do poprzednich wersji, to z parasolem może być problem. No chyba, że jeden kręciołek do innej torby wsadzisz. Mam wersję 150 i wsadzam do niego 2 karpiówki z kołowrotkami serii 5000, 2 teleskopowe sztyce podbieraków, czasem dwa gołe wędziska (nie za duże przelotki) i to jest max jego możliwości.
Z pozdrowieniami - Marcin

Offline kolunio21

• Ekspert
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 27.05.2021, 18:05 »
Posiadam 3 komorowego Armadale i mieszczę do niego 3 uzbrojone kije z kręciołami 5000, dwie sztyce podbieraka , parasol caperlan xxl i podpórki.

Offline greg227

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 38
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 27.05.2021, 18:15 »

Jeśli nie zmienili wymiarów w stosunku do poprzednich wersji, to z parasolem może być problem. No chyba, że jeden kręciołek do innej torby wsadzisz. Mam wersję 150 i wsadzam do niego 2 karpiówki z kołowrotkami serii 5000, 2 teleskopowe sztyce podbieraków, czasem dwa gołe wędziska (nie za duże przelotki) i to jest max jego możliwości.

A ja się  nie zgodzę.
 Ostatnio wsadziłem do robinsona (150 czarny ) weszło mi 2 odległościówki : 4.2 oraz 3.9 z kołowrotkami w rozmiarze 4000.
2 feedery 3.6m również z kołowrotkami w rozmiarze 4000
sztyca, kijki do odmierzania dystansu oraz parasol. Oczywiście musiałem to powoli wkładać i ostrożnie a zamek ledwo dosunąłem. 😅

Więc 2 feedery, sztyca, podpórki i parasol nie robi na nim wrażenia. Ja na codzień w pokrowcu długości 175 ( również czarny robinson)trzymam 4 odległościówki : 2x4.5 i 2x4.2 z kołowrotkami w rozmiarze 4000.😁I taką długość pokrowca polecam😉