Autor Wątek: Dobor sprzętu do metody  (Przeczytany 4585 razy)

Offline Mihau1992

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Dobor sprzętu do metody
« dnia: 26.08.2015, 03:02 »
Witam kolegòw po kiju, jako że przymierzam się do kupna wędziska i kołowrotka zwracam się do Was o pomoc. Chciałbym zacząć łowić na metodę i potrzebuje odpowiedniego do tego sprzętu. Zazwyczaj bede łowić na jeziorku dosyć zarosnietym w którym występuje dosyć pokaźna ilość leszczy, linòw i karpii, oraz na komercjii gdzie co prawda jeszcze nie lowilem, ale wiem że z reguły wyciąga się tam karpie  2-10kg. Po przeczytaniu kilku tematów wybór padł na Trabucco selektor xs master feeder 360 -75g.    http://skleptrabucco.pl/trabucco-selektor-xs-master-feeder-360-75g-nowosc/. Co do kołowrotka myślałem o czymś takim http://skleptrabucco.pl/winch-crs-4000-trabucco/, mieści się w moim budżecie (Max 150 zł), aczkolwiek kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy się nada. Do tego potrzebuje jeszcze kupić żyłkę. Proszę o jakieś propozycje i ważne jest dla mnie żeby wedzisko i kołowrotek były z jednego sklepu.

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Dobor sprzętu do metody
« Odpowiedź #1 dnia: 26.08.2015, 07:51 »
Komplet będzie Ok, dobry wybór szczególnie wędziska, spokojnie połowisz koszykami o wadze 15 - 45 gram, wędka ma bardzo duży zapas mocy, dobra na drobne leszcze a spokojnie wyciągniesz karpia +10, jak już tam kupujesz to weź jeszcze podajniki Drennana , będzie za jedną wysyłką, zdecydowanie polecam Large z pomarańczowa foremką.
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline DamianS

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #2 dnia: 26.08.2015, 08:26 »
hej,

Ja kupiłem w tym sezonie Mivardi Feeder i jestem bardzo zadowolony (podziękowania dla andrzejm który mi ta wędkę polecił ;)), wędka super. Lapie nia na komercji na metode koszyczkami Dennana 15 orz 25g. Cztery szczytówki w zestawie! Wiec polecam.

http://sklep.niwafishing.pl/p/52/339/wedka-mivardi-imperium-feeder-ii-3-60m-m-feedery-wedki.html

Co do kołowrotka polecam Ryobi Zauber CF 4000 - świetny kręciołek !

http://sklepdrapieznik.pl/sklep/ryobi/6079-ryobi-zauber-cf-4000.html

Pozdrawiam

Offline masakroff

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 26.08.2015, 10:39 »
Staram się nie udzielać w tematach z doborem sprzętu ze względu na moje małe doświadczenie, ale tym razem coś tam nabazgram :) Sporo czytam i zauważam to i owo :D

Co do wędziska to sam zamierzam na nowy sezon kupić selektora, ale w wersji 3.30. Tyle dobrego co ludzie pisali o tej wędce to się w głowie nie mieści. Więc jeśli kupisz ten kijek to chyba dokonasz właściwego wyboru.

Co do kołowrotka, to często był polecany Spro Passion 740FD. Jest to kołowrotek dedykowany do spiningu, ale wykorzystywany jest także z powodzeniem przy metodach gruntowych. Mam ten kołowrotek póki co przy spiningu, ale jak kupię selektora to będzie przy selektorze :D
Ostatnio jeden z forumowiczów szukał pickera i kołowrotka. Wtedy Luk (przepraszam, że się na Ciebie powołuje, bo być może w tej sytuacji to jednak nie jest dobry wybór) polecił Drennan Red Range feeder
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/kolowrotki-drennan/13848-kolowrotek-drennan-red-range-feeder.html
Problem w tym, że ciężko dostać wszystko w jednym sklepie, a na tym Ci właśnie zależało...
Jakby co to odsyłam do tematu, może znajdziesz coś ciekawego :)
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2012.0

Pozdrawiam
Masakroff

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 26.08.2015, 11:15 »
Wybór wędki bardzo dobry. Mam ten kij i wyciągam na niego spokojnie karpie 6-7kg(większych niestety nie miałem okazji ale nie widzę przeszkód).
Mam do tego jakiś kołowrotek mikado z niższej półki ale sprawdza mi się więc myślę że ten trabbucco też się nada. Faktycznie często przewija się ten kołowrotek spro a na jakoś drennana też warto postawić
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Mihau1992

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 26.08.2015, 12:18 »
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, temat wędziska mam już zalatwiony skoro tyle osób pozytywnie się wyraża o tym selektorze. Nad kolowrotkiem jeszcze się zastanowię, poczytam trochę o tym Spro, bo widzę że często jest polecany. Co do podajnikow to zakupiłem już wcześniej drenannany zarówno małe i duże

Offline tokruczk

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #6 dnia: 26.08.2015, 13:03 »
Ja też mam Trabucco selektor xs master feeder 360 - tylko 90g bardzo dobra wędka, delikatna ale zarazem mocna, spisuje się bardzo dobrze na małych rybach i na tych dużych.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 26.08.2015, 14:41 »
Jutro dojdzie do mnie ten selektor 360 / 75
330 nie ma i podobno długo nie będzie. Pytałem w kilku sklepach,od kilku odpowiedzi jeszcze nie dostałem, może mają na stanie.
Puki co pytałem sklepy. Sklepy pytały importera, a importer trabucco.
Nawet trabucco nie ma 330 więc może w przyszłym sezonie....
Marcin

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #8 dnia: 26.08.2015, 15:28 »
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, temat wędziska mam już zalatwiony skoro tyle osób pozytywnie się wyraża o tym selektorze. Nad kolowrotkiem jeszcze się zastanowię, poczytam trochę o tym Spro, bo widzę że często jest polecany. Co do podajnikow to zakupiłem już wcześniej drenannany zarówno małe i duże
Jeśli wolny bieg w kołowrotku nie jest dla ciebie niezbędny, to znajdź coś w tej cenie bez niego. Co prawda nie miałem do czynienia z przedstawionym modelem ale myślę że sensowny wybór z wolnym biegiem zaczyna się ok 50pln drożej.
Arek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 26.08.2015, 17:02 »
Jutro dojdzie do mnie ten selektor 360 / 75
330 nie ma i podobno długo nie będzie. Pytałem w kilku sklepach,od kilku odpowiedzi jeszcze nie dostałem, może mają na stanie.
Puki co pytałem sklepy. Sklepy pytały importera, a importer trabucco.
Nawet trabucco nie ma 330 więc może w przyszłym sezonie....
To ja czegoś nie rozumiem, Trabucco wyprodukował tak dobry kij, że wszyscy wędkarze tylko go kupują i nie nadążają z jego produkcją ??? a może S&G jest tak opiniotwórczy :-[, że wszyscy się na te wędki rzucili. Jest jeszcze jedna opcja po prostu samych Selektorów 330 się nie opłaca sprowadzać. :-\
Robert

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #10 dnia: 26.08.2015, 17:03 »
To za sprawą opinii SiG.