Autor Wątek: Kołowrotek Dragon Stealth L.D. Feeder FD1150i - prośba o opinie  (Przeczytany 2955 razy)

Offline fkuzi555

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Witam serdecznie

Po przełowieniu pół zasadniczego sezonu na dość lekkie feederki i używając kołowrotków Browning Xitan Master Match 940 FD doszedłem do wniosku, że jednak do feedera trzeba innego sprzętu, stąd moje pytanie. Czy ktoś z Was używał tytułowego kołowrotka i może podzielić się wrażeniami? Ewentualnie będę szukał kręciołków (prawdopodobnie 2x4000, 2x5000, 1x6000) w budżecie do około 400zł/szt obowiązkowo bez Quick Drag i proszę o polecenie czegoś :)

Pozdrawiam i dzięki :)

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
Klon na bazie Spro czy Ryobi , tez sie nad nim zastanawialem ale katuje Daiwy. Niby 5 lat gwarancji ,tylko zapytaj ,bo nie we wszystkich sklepach.

Pozdrawiam Łukasz

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
Miałem stealthy feeder fd 1150i i złego słowa nie powiem ,ładny nawój,praca ,dobry hamulec i waga młynka :beer:

Offline demios

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
Pytanie do kolegów posiadających rzeczony młynek. Jakie wrażenia po dłuższym okresie użytkowania? Zastanawiam się nad zakupem tego kołowrotka lub Okumy Custom Black. O Okumie jest sporo informacji, o Dragonie mniej, stąd każda praktyczna informacja cenna :) 

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
Cze ja go miałem przez jeden sezon dość intensywnie używany na komercji. Nie było po nim czuć jakiegoś zmęczenia czy luzów, czy dziwnych niepożądanych dzwięków. Odsprzedalem koledze który nadal go używa i nie narzeka. U niego ma lżej pzw i klasyk.

Offline demios

Dzięki za opinię, a jak oceniasz precyzję hamulca w tym kołowrotku?

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
Hamulec jest ok ładnie płynnie działa nie miałem broblemu. Ale w daiwach jednak to lepiej pracuje 8)

Offline demios

Hamulec jest ok ładnie płynnie działa nie miałem broblemu. Ale w daiwach jednak to lepiej pracuje 8)
Dzięki :thumbup: :beer: