Autor Wątek: Czym uzupełnić komplet do feedera? Jaki kij, długość i cw.?  (Przeczytany 3295 razy)

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Czym uzupełnić komplet do feedera? Jaki kij, długość i cw.?
« Odpowiedź #15 dnia: 01.10.2021, 00:22 »
W sumie tak.
Picker 240/40 to Flagman Squadron Pro Picker - jeszcze nie testowany.
Drugi picker to Zebco Performance 300/60 - no nie jest z tego stulecia. Raczej grafit. Tak na nim ktoś napisał.
Ostatni to Mikado Magic Feeder 360/60. Wiekiem jak poprzednik, ale coś ciężko i bardziej mi na kompozyt szkła pasuje.
Picker 240/40 to Flagman Squadron Pro Picker - jeszcze nie testowany. - Rozumiem, że w miarę świeży nabytek.
Drugi picker to Zebco Performance 300/60 - no nie jest z tego stulecia. Raczej grafit. Tak na nim ktoś napisał.  - Jeśli nie z tego stulecia to raczej nie podawali CW na blanku. Pisali Carbon albo znak błyskawicy. W każdym razie Zebco to jedna z czołowych firm końca ubiegłego weku. Nie wyzbywał bym się jego pochopnie.
Ostatni to Mikado Magic Feeder 360/60. Wiekiem jak poprzednik, ale coś ciężko i bardziej mi na kompozyt szkła pasuje. - I tu masz rację, staroć do  winiany.
Zastanów się tylko, czy nie wystarczy Ci kij 3,30? Na jaką odległość chcesz dorzucić i jak ciężkim koszykiem? Do 40 m wystarczy 3,30 m.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline mdziam78

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #16 dnia: 01.10.2021, 00:26 »
Bardzo dziękuję za rzeczowe rady. Obejrzałem trochę filmów i Koledzy proponujący Legenda 360/60 podali mega propozycję.
Chciałbym tylko dopytać w jakiej najniższej cenie bywał on dostępny. Czy jest co liczyć na ok. 250.00 PLN czy raczej promocje na poziomie 10-15pln.
Z góry dziękuję.
M

Offline Adam M

• Ekspert
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #17 dnia: 01.10.2021, 09:27 »
Jak Michał N. proponuje tego kija to bym się nie zastanawiał,to naprawdę człowiek który ma wiedzę co do wędkowania na jeziorze więc na pewno to super propozycja :thumbup:
Pb: sum 205 cm, 70 kilo. Karp 94 cm, 21 kilo. Lin 54 cm, 3,5 kilo. Leszcz 70 cm, 5,5 kilo. Amur 8 kilo.

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
« Odpowiedź #18 dnia: 01.10.2021, 20:21 »
Też bym posłuchał Michała, chociaż kija w ręku nie miałem. Zwłaszcza, że nie jest drogi, Tańszy od innych Flagmanów, które rozważasz. W Trotce widzę dostępny za 270 PLN z darmową dostawą przy przedpłacie.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 159
« Odpowiedź #19 dnia: 01.10.2021, 20:49 »
Bardzo dziękuję za rzeczowe rady. Obejrzałem trochę filmów i Koledzy proponujący Legenda 360/60 podali mega propozycję.
Chciałbym tylko dopytać w jakiej najniższej cenie bywał on dostępny. Czy jest co liczyć na ok. 250.00 PLN czy raczej promocje na poziomie 10-15pln.
Z góry dziękuję.
M

Poczekaj troszkę już nie długo będzie Black Friday sam czekam żeby kupić nową ultegre.
- Arek -