Autor Wątek: Mikado Katsudo Slim/ByDome Pro Method 3,80H Wędki  (Przeczytany 899 razy)

Offline Marcin9393

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 8
Cześć Panowie,

Pytanie odnośnie sprzętu. Na chwilę obecną obławiam akweny dwoma wędkami mikado katsudo slim w wersji 3,6 oraz 3,9m. Mam je na rzuty dalsze niż "pod trzcinę", na żyłce 3,9 metrową wersją mogę osiągając dosyć dalekie odległości +-85m. Jednak ostatnimi czasy zastanawiam się nad wymianą sprzętu na coś troszkę innego. W oko wpadły mi wędki ByDome Pro Method w wersji 3,5 oraz 3,8m. Wędki miałyby służyć do osiągania podobnych odległości, może nawet trochę dalszych, jednak moje pytanie padnie właśnie tutaj. Jak ma się jakość tych wędek do w/w mikado. Sprzedawcy jak to sprzedawcy bardzo zachwalają celność rzutów, czułość która jest podobno... wyśmienita, jednak czy te wędki na prawdę mocno jakościowo odbiegają od mikado katsudo slim feeder'ów? Czy faktycznie po wymianie będzie nimi można miotać celniej na +-80m, czy też bedą czulsze ze względu na podobno czulszą, w pełni pracującą szczytówkę, quick tap? Co myślicie o porównaniu tych dwóch wędek?

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za wszystkie odpowiedzi :).

Offline ErykS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Mikado Katsudo Slim/ByDome Pro Method 3,80H Wędki
« Odpowiedź #1 dnia: 06.10.2023, 14:35 »
Posiadam trzy wędki z serii pro method 350,360,390 i nie są to moim zdaniem jakieś dystansowe konstrukcje więc te 85 m raczej nie osiągalne . Mi tym 390 udało się uzyskać 72 m w miarę celnie ale ja nie jestem dystansowcem więc ktoś lepszy w te klocki napewno parę metrów doda .
Eryk :-)

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 06.10.2023, 15:26 »
Miałem by Dome pro method 3.5 i  3.8.
To nie są wędki do dystansu.

Jeżeli chcesz kij dystansowy,ale nadal finezyjny,weź Mikado Katsudo Distance 3.9 120g. Rzucałem tym kijem 100m,a 90m bezproblemowo. Świetne wykonanie.
Masz teraz promocję w Drapieżniku

https://sklepdrapieznik.pl/90086-wedka-mikado-katsudo-distance-feeder-390-120g.html

Ten kij jest rzutniejszy od wersji slim,którym też rzucałem.

Offline Marcin9393

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #3 dnia: 07.10.2023, 09:18 »
Dzięki za odpowiedź Panowie.

Wędki Mikado 3,9 oraz 3,6 mam na chwilę obecną i faktycznie dobrze się z nich rzuca. Jednak ostatnio sprzedawca zachwalał by dome jako kurę znoszącą złote jaja, stąd te pytanie czy są faktycznie takie dobre, bo byłbym skłonny wymienić katsudo na by dome, ale z tego co widzę... nie do końca warto.

Pozdrawiam serdecznie :).