Autor Wątek: Tacki boczne do kosza Matrix XR Comp - aranżacja.  (Przeczytany 760 razy)

Offline Gladki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Wędkarz uniwersalny...
Cześć!
Zastanawiam się nad zakupem tacki lub tacek do mojego kosza Matrix XR Comp z fotelem obrotowym.
Czy lepiej 1 duża tacka np. 70x50cm na nogach czy 2 mniejsze samonośne typu Matrix Selfsupporting Tray np XL i L (czy będą stabilne?)
Ważne dla mnie aby półka była mega stabilna i miała parawan (zintegrowany lub do kupienia osobno). Lubie też duże półki bo to daje mi komfort posiadania pod ręką wszystkiego co potrzebuję z kubkiem kawy włącznie ;-) Co sądzicie o półce Matrix 3D Extendable - wydaje się fajna bo jest rozsuwana ale nie przekonuje mnie konstrukcja parawanu na pałąkach.
Co Wam się sprawdza? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 55
Odp: Tacki boczne do kosza Matrix XR Comp - aranżacja.
« Odpowiedź #1 dnia: 06.02.2024, 19:43 »
Ja bym rozważył taki sprzęcik:
https://sklepdrapieznik.pl/92511-tacka-matrix-pro-rigid-feeder-tray-gba067.html

Jeśli ma być luksus to tylko to. Miałem poprzednią wersję. Duży klamor do noszenia ale poza tym same plusy. Ceny nie uważam za wadę tylko za cechę produktu :)

Offline Borek88

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #2 dnia: 06.02.2024, 19:59 »
Ja mam Prestona Storm shield XL, jest bardzo stabilna i bardzo pojemna, mocowana na 2 nogi fotela i dodatkowo podparta jedną z tyłu

Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka

Offline Gladki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Wędkarz uniwersalny...
« Odpowiedź #3 dnia: 06.02.2024, 21:13 »
Dzięki za odpowiedzi - w sumie te skrzynki z wieczkiem wyglądają fajnie - tylko to ciężkie grzmoty i duże w transporcie. Ja mam dużą torbę Matrixa na siatkę i tam jest przednia kieszeń w którą mogę wsadzić tackę max 60x50cm. Na czym polega przewaga skrzynek? Cena jest dla mnie mniej istotna niż wygoda. I jeśli będę kupował to raczej Matrix Pro Rigid Try bo jest sztywna podłoga ale jak ze stabilnością? Tam nie ma dodatkowych nóg co kusi, bo jest mniej rozkładania ale czy nie jest to kosztem stabilności?

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 55
« Odpowiedź #4 dnia: 06.02.2024, 21:20 »
Ja swoją skrzynkę Matrixa sprzedałem właśnie z powodu gabarytu. Mam teraz półkę Prestona dużą, z parawanem (nie jest idealny),  do tego 1 lub 2 Prestona mniejsze.  To dla mnie wygodniejszy zestaw, na pewno lżejszy. Można „aranżować „ przestrzeń wokół siebie.

Offline Borek88

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #5 dnia: 06.02.2024, 21:34 »
Dzięki za odpowiedzi - w sumie te skrzynki z wieczkiem wyglądają fajnie - tylko to ciężkie grzmoty i duże w transporcie. Ja mam dużą torbę Matrixa na siatkę i tam jest przednia kieszeń w którą mogę wsadzić tackę max 60x50cm. Na czym polega przewaga skrzynek? Cena jest dla mnie mniej istotna niż wygoda. I jeśli będę kupował to raczej Matrix Pro Rigid Try bo jest sztywna podłoga ale jak ze stabilnością? Tam nie ma dodatkowych nóg co kusi, bo jest mniej rozkładania ale czy nie jest to kosztem stabilności?
Preston którego mam prawie nic nie waży, bo to tylko aluminium, jeśli nie XL to zawsze możesz wziąść wersję standard ale to musisz dobrać do własnych preferencji

Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka