Autor Wątek: Krzesło Prologic Avenger Camo  (Przeczytany 1103 razy)

Offline Prosiaczek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Krzesło Prologic Avenger Camo
« dnia: 17.03.2022, 20:27 »
Witam
Posiada ktoś takie krzesło?
Waży tylko 3,5 kg i ma dobrą cenę , wydaje się idealne na krótkie wypady , ale brak opinii , może ktoś ma widział i mógłby os powiedzieć o materiale i trwałości

Offline furgon

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
Odp: Krzesło Prologic Avenger Camo
« Odpowiedź #1 dnia: 17.03.2022, 21:04 »
No i 140 kg :) Też jestem ciekaw opinii.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #2 dnia: 18.03.2022, 05:46 »
Witam
Posiada ktoś takie krzesło?
Waży tylko 3,5 kg i ma dobrą cenę , wydaje się idealne na krótkie wypady , ale brak opinii , może ktoś ma widział i mógłby os powiedzieć o materiale i trwałości
Gdzie nie patrzę to podają wagę 5.5kg, ale to i tak nie jest ciężki.

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #3 dnia: 18.03.2022, 12:02 »
Są różne wersje tego krzesła (z podłokietnikami i bez, wersja komfort), które różnią się wagą. O ile pamiętam najlżejsze waży właśnie około 3,5 kg.
Pozdrawiam
Mirek

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #4 dnia: 18.03.2022, 12:38 »
Witaj, mam kopię tego krzesełka od Nash Indulgence Ultralite.
Waga 3.7 kg, super obszycie piankowe, bardzo wygodne, do tego pas do transportu oraz wzmocnienie ramy z przodu (ten prologic nie posiada). Do tego stopki nóg 3D, wyginają się w każdym kierunku.
Musisz pamiętać, że te krzesełka mają bardzo, ale to bardzo krótkie nogi, więc wstawanie z nich niesamowicie obciąża stawy, kolana. Po prostu nie nadają się, gdy często wstajesz, bo mają za krótkie nogi - to jedyny minus.
Wszystkie te krzesełka są robione z jednej fabryki, różnią się szczegółami i wykończeniem co uzasadnia cena.

Offline Prosiaczek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 18.03.2022, 20:49 »
Z opisu wynika że wysokość nóżek to 25-40 cm , chyba nie ma tragedii , nie posiadam fotela podobnego więc ciężko mi się wypowiedzieć czy to dużo czy mało, może ktoś jeszcze  ktoś ma podobny i może się wypowiedzieć  ?

Offline Mikon

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #6 dnia: 18.03.2022, 21:01 »
Ja mam coś takiego na szybkie wypady lub gdy muszę liczyć się z ciężarem https://swiatkarpia.com/equipment/mivardi-krzeslo-chair-stealth-duralite-lampka-new-dynasty/419 Do takich celów fotel jest zarąbisty. Jeśli chodzi o te 40 cm, to przymierzałem się do fotela Fox Duralite który ma tyle i był zdecydowanie za niski na moje 182cm. Dlatego wybrałem Mivardi. Mam go 2 lata i żadnych problemów. Co prawda na początku jakoś skrzypiał , ale się wszystko unormowało i nić złego z nim się nie stało .