Autor Wątek: Finezyjny zestaw do feedera na jezioro  (Przeczytany 1526 razy)

Offline Don_M

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Bartek
  • Ulubione metody: method feeder
Finezyjny zestaw do feedera na jezioro
« dnia: 09.04.2022, 23:43 »
Czołem!

Przejrzałem kilka wątków jednak żaden nie wypełniał moich "potrzeb" w 100%.

Otóż poszukuję zestawu (wędka+kołowrotek) na nasze kochane pzw, ale nie to takie 'no kill', tylko takie typowe, z płotkami do 20cm, oraz leszczykiem 40cm będącym już sporym okazem, w skrócie łowienie na klasyka rybek do 1kg, na dystansie 20-40m (głównie 30m).

Upatrzyłem sobie taki zestaw: Tubertini Styx 330 + Okuma Custom Black 40, co do długości to nie chciałbym iść w 3m, źle mi się takimi łowi, co do kołowrotka - mam większą wersję tej okumy pod metodę i ryby do 8kg nie robią na tym kołowrotku wrażenia, także zastanawiam się, czy nie będzie za grubo.
Chętnie też posłucham Waszych propozycji, nie chodzi mi o typowo zawodnicze łowienie, chciałbym mieć po prostu wędkę do delikatnego dłubania ryb, gdy metoda leży dalej i czeka na coś większego.
Maksymalna kwota, jaką chciałbym przeznaczyć na zestaw to 800zł

Z góry dzięki za pomoc! :)

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
Odp: Finezyjny zestaw do feedera na jezioro
« Odpowiedź #1 dnia: 10.04.2022, 07:33 »
Browning Koschnick i nic lepszego i dającego mega frajdę z holu nie znajdziesz do takiego łowienia.

Offline Leszcz1989

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #2 dnia: 10.04.2022, 09:53 »
Jeżeli nie łowisz z przyponem strzałowym to koschnick ponieważ ten kij ma bardzo mała przelotkę na 2 składzie nawet mniejszą niż pierwsza w szczytówce taka wada tego kija ale do dłubania drobnicy jak najbardziej

Offline FeedClass

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 10.04.2022, 13:00 »
Używałem dwa sezony kosmika 3.3 i jeden sezon 3.6 uważam że ma bardzo dobre właściwości rzutowe. Bardzo finezyjna praca, doskonale widać brania i posiada obłędna amortyzację przypadkowych bonusów. Każde puknięcie, każde szarpnięcie czuć w dolniku. Jak ryba bierze a mamy dolnik na kolanie siedząc na fotelu albo na koszu czuć co dzieje się na zestawie. Dobra kontrola rzutowa, potwierdzam słowa kolegi. Browning jest bardzo dobrym wyborem o ile nie najlepszym na jeziorne łowienie PZW

Offline lm

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #4 dnia: 14.04.2022, 23:10 »
Cześć,

Od dwóch sezonów łowię Drennan Ultralight Mini Feeder 9ft to 10ft.
Hol płotki 15 cm czysta przyjemność, a i przyłów karpia 5 kg ogarneła ;).

L.M.