Autor Wątek: Forum tylko dla zarejestrowanych użytkowników  (Przeczytany 8738 razy)

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Forum tylko dla zarejestrowanych użytkowników
« Odpowiedź #30 dnia: 07.10.2015, 22:37 »
Ja jakoś nie widzę racjonalnych powodów, aby utrudniać innym dostęp do forum. Jeśli ktoś czyta forum nie rejestrując się na nim, zdobywa mimo to wiedzę wędkarską. I dobrze. W końcu forum ma pomagać w poznawaniu nowoczesnych technik i kształtować pewną kulturę. Może jest młody, niedoświadczony, może odczuwa wstyd, ma obawy przed wypowiadaniem się, bo nie jest starym wygą, jak wielu wyjadaczy z SiG-u. A może kiedyś, po kilku miesiącach lub nawet po roku, o coś jednak zapyta.
Ja uważam, że fajnie jest jak jest. Natomiast, jeśli chcielibyśmy zachować pewne informacje dla siebie i niewielkiej grupy znajomych (jak np. te, które dotyczą konkretnych łowisk, miejscówek itp.), możemy o tym mówić na PW.
Mnie strasznie zniechęcają takie zamknięte fora. Nigdy się na nich nie rejestrowałem.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline kingfisher

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #31 dnia: 07.10.2015, 22:59 »
Sam długo śledziłem to forum zanim się zapisałem. Po przykrych doświadczeniach na innych forach długo nie mogłem się zdecydować. Jednak konkretna treść wypowiedzi i porad ludzi z tego forum zmotywowały mnie do założenia konta i dzięki za to. Myślę że powinno być nadal otwarte.
Piotr

Offline andrzejm

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • "..plaża to wylęgarnia hipisów." - Skipper
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 07.10.2015, 23:09 »
Możemy zrobić bardziej rozbudowaną rejestrację, żeby nowy użytkownik się wysilił, ale obecna otwarta forma powinna zostać utrzymana. Co do łowisk i "tajemnych miejsc" to kwestia dyskusyjna. Jeżeli robi się z tego problem to warto przedyskutować ograniczenie dostępu do pewnych tematów.
Error Team Poland

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #33 dnia: 07.10.2015, 23:17 »

Zaś konto naszego kolegi Luka zostało usunięte.

Mat ! Ja często czegoś nie doczytam! Więc popraw mnie proszę . WT nas usunęło??
Nas, jako SiG, tam nie było nigdy. Jak napisałem, z innych portali WT poleca jedynie wedkuje.pl
Miał tam natomiast konto Luk. Ja też tam byłem. Kiedy jeszcze nie było naszego forum, prowadziliśmy tam z Lukiem rozmowy na PW. Ostatnio chciałem sięgnąć do tych rozmów i zauważyłem, że użytkownik Luk został usunięty. Sam Luk też nie wie dlaczego, bo od dłuższego czasu nie wypowiadał się tam na forum. Może usuwają użytkowników, którzy nie pisali przez jakiś czas. Choć to by było bez sensu.

Co do naszej rozmowy o ograniczeniach dostępu, to też kiedyś rozważaliśmy taką opcję. Szczególnie w okresach, kiedy zaczynało przybywać różnych spięć na forum. Jednak jakoś udaje się w miarę utrzymać poziom, więc może póki co nie ma takiej konieczności.
Jest jednak możliwość zrobienia jakichś poszczególnych działów zamkniętych.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #34 dnia: 08.10.2015, 06:49 »
Możliwe, że wykasowano mnie automatycznie z racji nie używania konta przez ponad rok czasu... :)
Lucjan

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
« Odpowiedź #35 dnia: 08.10.2015, 09:24 »
Przede wszystkim co miało by dać takie zamykanie tematów oprócz nabijania na silę licznika zarejestrowanych, ja sam przed rejestracja przeczytałem dosłownie wszystkie tematy znajdujące się na forum zaczyn zdecydowałem się o zarejestrowaniu bo uznałem że forum jest ciekawe i warto w nim uczestniczyć. Gdybym nie miał dostępu do treści znajdujących się na forum to na pewno nie dokonał bym rejestracji   
Krzysztof