Autor Wątek: Feeder Daiwa Yank 'N' Bank  (Przeczytany 3864 razy)

Offline JahJah

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 58
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Feeder Daiwa Yank 'N' Bank
« dnia: 16.09.2015, 15:37 »
Witam

Chciałbym sprawić sobie nowy kij na przyszły sezon. Method feeder przede wszystkim.
Znalazłem w sieci ten feeder.
Daiwa yank n bank 3m cw 60gr
Pytanie tylko czy nie będzie za "tęgi" do meody.
Macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o ten sprzęt?
 Dzięki i pozdrowienia.
Pozdrawiam. Łukasz

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Feeder Daiwa Yank 'N' Bank
« Odpowiedź #1 dnia: 16.09.2015, 17:17 »
Od tygodnia posiadam ten kijek i jest super. Jest bardzo ładnie zrobiony i do tego jest solidny pokrowiec. Tylko trzeba zwrócić uwagę na mocowanie szczytówki bo zdarzają sie krzywe wędki. Kolega Jassiek uczulił mnie na to, bo tez w tym samym czasie co ja ją zakupił i była krzywa. Jeśli chodzi o samą wędkę to do metody jak najbardziej się nada i w moim odczuciu koszyczki do 15g max bym zakładał. Wędka bardzo fajnie pracuje pod rybą ale na razie tylko liny mi się trafialy na nią, więc nie wiem jak pod karpiem. Najczęściej używam Ultegry Shimano 3.66m do 90g i tu jest moc natomiast Daiwe zakupiłem na te gorsze dni kiedy ryba słabiej żeruje. Dałem za nią 315 zł i za te pieniądze jest git :)

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
« Odpowiedź #2 dnia: 16.09.2015, 22:35 »
Również od tygodnia posiadam ten kijek jak kolega Ścigacz. Podoba mi się profilowana rękojeść, lekko spłaszczona by się dobrze dopasowywała do przedramienia.  Uchwyt solidnie trzyma kołowrotek. Kolor matowy jak dla mnie na plus. Jedynie co udało mi się załapać na tą wędkę to karasie i hol był przyjemny było czuć zrywy nie dużej ryby. Jest to wędka dwu częściowa, więc należy się liczyć z  wielkością po złożeniu, posiadam długość 3m. Duży plus to solidny pokrowiec z miejscem na kołowrotek oraz tubę ze szczytówkami. Po pierwszym wypadzie na ryby jestem mile zaskoczony jej miękkością oraz jej czułością.

Offline JahJah

« Odpowiedź #3 dnia: 16.09.2015, 22:50 »
Od tygodnia posiadam ten kijek i jest super. Jest bardzo ładnie zrobiony i do tego jest solidny pokrowiec. Tylko trzeba zwrócić uwagę na mocowanie szczytówki bo zdarzają sie krzywe wędki. Kolega Jassiek uczulił mnie na to, bo tez w tym samym czasie co ja ją zakupił i była krzywa. Jeśli chodzi o samą wędkę to do metody jak najbardziej się nada i w moim odczuciu koszyczki do 15g max bym zakładał. Wędka bardzo fajnie pracuje pod rybą ale na razie tylko liny mi się trafialy na nią, więc nie wiem jak pod karpiem. Najczęściej używam Ultegry Shimano 3.66m do 90g i tu jest moc natomiast Daiwe zakupiłem na te gorsze dni kiedy ryba słabiej żeruje. Dałem za nią 315 zł i za te pieniądze jest git :)

Dzięki za te uwagę co do szczytówki. Miałem zamiar kupić tę wędkę w sieci , ale w takim przypadku postaram się gdzieś ją 
dostać w sklepie. Hmmm . Zastanawiam się jeszcze na tym koszyczkiem 15g. Trochę to mało. Rzadko zdarza mi się używać podajnika do metody lżejszego niż 25, 30g. Niby znamionowo kij jest do 60g przy 3m długości. Wydawało by się że powinien spokojnie poradzić sobie z wagą nawet 50g.
To mnie trochę zbija z tropu. Ten kij będzie używany do metody i praktycznie tylko do tego, tak więc potrzebuje kija który poradzi sobie z podajnikiem 30g plus zanęta. 50g jak nic.
Dzięki za info.
Pozdrawiam. Łukasz

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 16.09.2015, 23:52 »
Na 30 kilku  centymetrowym linku wędka wygieła mi się w pół przy braniu a szczytówkę miałem założoną środkową 1.5oz. Fakt na swoim łowisku nie mogę używać koszyczków zanętowych więc zakładam oliwkę 20g i lata oki. Natomiast  przy koszyku 25g  plus zanęta może być ciężko. Może na najgrubszej szczytówkę będzie oki ale to muszę przetestować jak coś to porozmawiam z chłopakami u których kupiłem wędkę może coś mi więcej powiedzą.

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
« Odpowiedź #5 dnia: 17.09.2015, 06:43 »
Używałem ostatnio koszyczka 35g i jak dla mnie było ok. Jak czas pozwoli to w najbliższy weekend będę dalej testował wędkę.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Offline JahJah

« Odpowiedź #6 dnia: 17.09.2015, 08:42 »
Dzięki chłopaki.
 Powodzenia na rybach i dajcie znać jak się sprzęt sprawował.
Pozdrawiam
Pozdrawiam. Łukasz

Offline JahJah

« Odpowiedź #7 dnia: 21.09.2015, 11:52 »
Witam Panowie.

Jakieś refleksje po weekendowym wędkowaniu???

Podrowienia
Pozdrawiam. Łukasz