Autor Wątek: Przypony Browning Feeder Leader Method Push Stop BARBED 10cm - wątpliwa jakość  (Przeczytany 827 razy)

Offline Oman

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: method feeder
Cześć,

Byłem dzisiaj powędkować i używałem przyponów Browning Feeder Leader Method Push Stop BARBED 10cm.

Prawie po każdym holu ryby musiałem zmieniać przypon z uwagi na to iż brakowało całego włosa z push stopem.
Nie wiem czym to mogło być spowodowane,  ale chyba coś jest nie tak z jakością tego produktu?

Miał ktoś podobnie?  Zawsze Browning kojarzył mi się z solidnością...

Pozdro!

Dominik

Offline FeedClass

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Już kiedyś było na forach i grupach tematycznych, ten produkt nie jest mocną stroną producenta, podobnie jak tańsze kołowrotki, które zwyczajnie się psują. Wszystkie gotowce czy z gumką czy z pushstopem rozpadają się bądź rwą. Z gotowców dobre ma Guru ale tam problem polega na tym, że lepiej jak są w tym blistrze a nie wyciągnięte i włożone do pudełka na przypony bądź krążek. Tak przełożone i wyposażone w gotową gumkę, szybko parcieją i końcowy element się urywa. Jestem sympatykiem tej firmy ale to im zwyczajnie nie wyszło, nie ważne czy świeże czy już dłużej leżące na półce.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Do wad dołożyłbym rozginanie się tych haków na średnich rybach. Kilka lat temu próbowałem, ale dosyć szybko odpuściłem je sobie.

Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
Ja mam z plecionką i gumką to u mnie często ta gumka pękała po holu ryb i mnie to zawsze denerwowało.

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
Potwierdzam słabą jakość gotowców od Browninga. Przetestowałem paczkę z haczykiem 12. Żyłka pękała przy 1,25 kg, nie doszedłem do momentu rozgięcia haczyka.
Pozdrawiam,
Tomek