Autor Wątek: Pokrowiec na uzbrojone wędki sumowe  (Przeczytany 580 razy)

Offline Mikon

• Ekspert
  • Reputacja: 119
Pokrowiec na uzbrojone wędki sumowe
« dnia: 21.08.2022, 13:10 »
Witam. Poszukuję pokrowca który bez problemów pomieści 2 uzbrojone wędki, oraz będzie miał dodatkową komorę lub kieszeń na dodatkowe akcesoria typu podpórki. Najbardziej by mi pasowały 3 niezależne komory. Jak to w przypadku kołowrotków sumowych - kieszenie muszą być duże. Pokrowiec musi być chociaż trochę wzmocniony(wypełniony czymś co będzie chociaż trochę chroniło zawartość ) lub usztywniony. Długość pokrowca 175-180cm. Sporo szukałem i odebrałem wczoraj Battle Cat od Black Cata , ale niestety nie jest ani usztywniony ani nie ma żadnego wypełnienia które by cokolwiek chroniło sprzęt. Jak już coś jest mocniejsze , to wymiary nie pozwalają transportować wędek dłuższych niż 3m. Budżet powiedzmy do 400zł , ale może coś dołożę jak będzie warto.
Jeśli ktoś coś takiego używa i może polecić to proszę o propozycje.

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
Odp: Pokrowiec na uzbrojone wędki sumowe
« Odpowiedź #1 dnia: 21.08.2022, 20:43 »
Witam zerknij na pokrowiec Daiwa Black Widow 200 x 40 cm może ci podpasuje. Od razu mówię nie jest idealny ale służy mi od 4 lat daje radę, trzymam tam dwie sumówki z założonym penn 9500 na drugiej multik wielkości chyba 4000 i feederek z 5500 tylko on jest miedzy kijami sumowymi jako najmniejszy, wysunięty lekko do góry wszystko uzbrojone. Do tego masz miękką przekładkę z gąbeczki i z drugiej strony mieszczą się mocowania na trzy wędziska bez kołowrotków oraz na zewnątrz dwie kieszenie gdzie w jednej trzymam podpórki a w drugiej parasol i podbierak.
 Pokrowiec jest z dobrej jakości materiału lecz nie ma usztywnionych boków, natomiast jest sztyca która przechodzi przez cały pokrowiec jest to kawałek rurki aluminiowej z plastikami na końcach  którą oczywiście można wyjąć, a jest włożona w środek pokrowca. Chodź wydaje mi się że klasyczny kształt i osobne 3 komory był by praktyczniejszy to nie mogę na niego za bardzo narzekać 
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline Mikon

• Ekspert
  • Reputacja: 119
Odp: Pokrowiec na uzbrojone wędki sumowe
« Odpowiedź #2 dnia: 21.08.2022, 21:14 »
Dzięki za dokładny opis pokrowca. :thumbup: :beer: Gdzieś już widziałem go w tematach o pokrowcach sumowych. Tylko że na chwilę obecną nie chcę przekraczać długości  powyżej 185 cm.