Autor Wątek: Produkty RIVE  (Przeczytany 1314 razy)

Offline patryk7510

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Produkty RIVE
« dnia: 04.11.2022, 22:26 »
Hejka, od dłuższego czasu nie ma nic RIVE w Polsce. Obiło mi się o uszy że firma ogłosiła upadłość, macie jakąś widzę na ten temat? Ewentualnie jakieś źródła gdzie można owy sprzęt zakupić tej firmy?

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1275
  • Ulubione metody: trotting
Odp: Produkty RIVE
« Odpowiedź #1 dnia: 04.11.2022, 22:56 »
Informacja o upadku Rive pojawiła się niedawno na wiodącym forum francuskim:

http://www.pechemaniac.com/forums/viewtopic_80700.htm

Firmowa strona na Facebooku jest martwa od wielu miesięcy (podobnie firmowy kanał YouTube), więc chyba coś jest na rzeczy.

Offline patryk7510

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04.11.2022, 23:02 »
Bardzo smutna wiadomość, sprzęt bardzo dobrej jakości i już nie będzie dostępny :(

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #3 dnia: 05.11.2022, 07:25 »
Szkoda. Co prawda tylko żyłki przyponowe od nich kupowałem, ale były bardzo w porządku.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Gladki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Wędkarz uniwersalny...
« Odpowiedź #4 dnia: 05.11.2022, 11:31 »
Po przejęciu Rive przez Chińczyków odeszło kilka wiodących nazwisk i firma zaczęła mieć kłopoty. Warto jednak zaznaczyć, że ogłoszenie upadłości nie musi oznaczać zniknięcia firmy z rynku, na pewno jednak firmę czeka głęboka restrukturyzacja co prawdopodobnie (obym się mylił) odbije się na jakości produktów (będą szukali oszczędności wszędzie gdzie się da). Trzymam za nich kciuki bo ich produkty nie tylko były innowacyjne ale tez bezkompromisowe jakościowo. Używam sporo akcesoriów z Rive, w tym siedziska Smart Club z dodatkowymi szufladami, które po prostu uwielbiam za kompaktowość i funkcjonalność.

Offline patryk7510

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 05.11.2022, 22:12 »
Pisałem ż grupą wędkarzy którzy promują sprzęt rive w Niemczech, dowiedziałem się że Rive zmienia właściciela. Bardzo ciekawa sprawa.