Witam
Zaciekawił mnie ten model fotela z Caperlan’a
https://www.decathlon.pl/p/fotel-feederowy-caperlan-csb-comfort/_/R-p-334153 odwiedziłem wczoraj Decathlon i mam delikatne spostrzeżenia.
Akurat były dwie sztuki tego modelu Fotela Caperlan CSB Comfort. Jeszcze nie był rozłożony więc miałem przyjemność się pobawić, oraz na chwilę posadzić 4 litery bo czas gonił, ( urwałem się z roboty) ale to nie oddaje pełnego użytkowania z nad wody. Mogę opisać jedynie swoje wrażenia na tą chwilę.
Na pierwszy rzut po wyjęciu wydaje się lekki i nie taki wielki. Po rozłożeniu ma wygodne dość szerokie i miękkie siedzisko ( nie zapada się), z możliwością ustawienia 90 stopni do aktywnego wędkowania. Podparcie do połowy głowy da rade się przekimać, nic nie uwiera. Nóżki na pierwszy moment ciut ciężko się wysuwały( nowe) lecz nie przeszkadzały lekko oddalone od fotela. Nic nie skrzypiało wyglądał dobrze, wizualnie wpada w oko, może się podobać. Materiał przyjemny w dotyku, ciemny i lekko grubszy nie powinien tak się brudzić. Lecz odniosłem wrażenie że tylne nogi które są pod kontem są jak by za wysokie, mam 172 cm i 84kg na prostym podłożu przy wsuniętych maksymalnie tylnych nogach było OK, lecz gdy by był lekki skos do wody już był by problem z nogami w powietrzu, bez podnóżka gdy bym chciał ustawić poziom był by problem. Przy większym skosie pozostało by złożenie tylnych nóg ewentualnie podnóżek. Przednie zaciski dobrze trzymały, szerokie końcówki nóżek z regulacja na około. Odniosłem wrażenie, że dodatkowy nośnik /adapter w postaci tylnej doczepianej dodatkowo nóżki pod akcesoria wydaje się trochę taki nie do końca, na jakieś lekkie rzeczy pewnie był by OK, coś podobnego typu adaptera Mivardi przykręcany do ramy od fotela więc może się obracać pod większym ciężarem.
Fajne jest że można go złożyć bez wymontowywania przednich nóg i nie zajmuje tak wiele miejsca po złożeniu. Czyli ustawiamy, poziomujemy sobie przednie nogi raz pod siebie bądź zaznaczamy sobie poziom wyjściowy na nogach i operujemy wysuwanymi nóżkami - wygodne.
Moim zdanie cena trochę wysoka w tej cenie mam cuzo tylko co mnie odstrasza to gabaryt albo bawienie się z wymontowywaniem nóżek grrr..
Może ktoś już posiada, użytkuje w/w fotel może doda jakieś spostrzeżenia ?