Lewapiks ogólnie to maja waga waha się miedzy 78-83kg i nigdy więcej
Jeśli chodzi o budżet to nie mam aż tak wiekliego ograniczenia,ale też nie chce wydawać Ł1000.Wędkuje na łowiskach angielskich gdzie są praktycznie wszędzie kładki dlatego fajnie byłoby aby kosz był lekki,zajmował nie dużo miejsca w chacie.Fajnie gdyby dodatkowo ten podnóżek był całkowicie odkręcany ponieważ na tą chwile jest mi zbędny.Być może kiedyś się przyda.
Wg mnie popełniasz błąd

Podnóżek to bardzo istotna rzecz, i wcale nie zajmie ci więcej miejsca, bo jest schowany pod koszem, więc zwiększa się wysokość i długość może lekko. A ważne jest aby mieć jak montować akcesoria, przy podnóżku masz dwie nogi przed sobą, co ułatwia łowienie bardzo mocno, nie wspominając o montażu siatek. Masz 6 nóg do montażu wszystkiego a nie 4

A tylne nogi najmniej się nadają do montażu akcesoriów, podstawa to nogi właśnie podnóżka i te środkowe. Do tego podnóżek zapewnia ci lepszą pozycję, co daje komfort łowienia i zapobiega bólowi pleców. Nawet mały spadek, a wiele platform nie jest wcale prosta, może powodować dyskomfort.
Ja szybko wyleczyłem się z siedzisk bez podnóżka, do tego on zapewnia możliwość rozbudowy. W UK masz takiego Inceptiona 3D za 400 fuli, można wyrwać taniej, i do tego dokupić parę akcesoriów, i za 600 funtów ma się super stację. Wg mnie jeśli szukasz oszczędności w zakresie miejsca do przechowywania, to tu masz komorę na masę akcesoriów, to sprawia, że nie trzeba dodatkowych komór czy toreb:
https://www.anglingdirect.co.uk/preston-inception-3d-150-seatbox?gclid=EAIaIQobChMIi_fL8fbs_wIVFL_tCh19vw2LEAQYASABEgIYx_D_BwEW innym przypadku masz model skromniejszy, bez komory głównej, za 250 funtów. Można też mieć Inceptiona na ramie Z za 400 funtów (też bez komory). Zakup Prestona jest o tyle dobry, że to największy wybór koszy i akcesoriów, i raczej szeroka dostępność wszelkich części zamiennych. Uczulam na Matrixa lub MAPa, te firmy mają często problemy na tym polu.