Autor Wątek: Wybór pontonu do połowu ryb  (Przeczytany 1251 razy)

Offline herrling

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Wybór pontonu do połowu ryb
« dnia: 26.05.2016, 14:01 »
Witam Serdecznie.
Postanowiłem kupić ponton znalazłem to co mnie interesuje Kolibri KM330 niestety na chwile obecna nie ma możliwości ściągnięcia pontonu z Ukrainy i sprzedawca zaproponował mi ponton Elling w podobnym wymiarze  3.3m /3.6m z tego co sprzedawca mnie zapewniał jest to taki sam wyrób  rożnie się tylko ceną .. Postanowiłem poszukać informacji w internecie lecz nic konkretnego nie znalazłem i stąd pytanko Czy ktoś z was spotkał się z tą marka Pontonów warto jest zainwestować czy lepiej poczekać na Kolibri . Z tego co się zorientowałem Kolibri i Elling jest produkowany w tej samej miejscowości i przez ludzi pracujących wcześniej w Kolibri ale ile w tym prawdy to nie wiem . Sprzedawca zapewniał mnie ze Elling jest naprawdę dobrym produktem  w przyzwoitej cenie  ale lepiej dmuchać na zimnie . Czekam na wasze opinie Koleżanki i Koledzy .

Z Poważaniem Kamil
Połamania . ;-)
Wody PZW i Komercyjne

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wybór pontonu do połowu ryb
« Odpowiedź #1 dnia: 26.05.2016, 14:06 »
Mam Pro Marine i jest to wyrób bardzo podobno do Kolibri. Ogólnie mogę polecić, ale nie polecam serwisu. Jak mi się złamała taka plastikowa rurka trzymająca dulkę od wiosła, to pan mi powiedział, że będzie mnie kosztować 120 plus wysyłka. Jak spytałem, co z gwarancją, to odpisał, że za mocno wiosłowałem.

Dorobiłem sobie kilka sztuk z kija od szczotki i można pływać. Tego elementu i tak nie widać.
Jak widać w naszym kraju jeszcze daleko do odpowiedniej obsługi klienta. Nie wszyscy są jak Drapieżcy...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline herrling

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wybór pontonu do połowu ryb
« Odpowiedź #2 dnia: 26.05.2016, 14:25 »
Super dzięki jutro będę dzwonił do nich i zapytam też o ofertę tego pontonu ;-) Jednak jest to jakiś wydatek wiec wole zapytać  na forum zanim coś konkretnie kupie .
No i oczywiście czekam na więcej opinii.
Wody PZW i Komercyjne