Autor Wątek: Uniwersalne 11 ft Feeder - brak limitu cenowego  (Przeczytany 1779 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Uniwersalne 11 ft Feeder - brak limitu cenowego
« dnia: 15.08.2023, 10:31 »
Cześć. Szukam uniwersalnego 11ft, fajnie jakby miał zapas mocy i większą przelotkę. Póki co zastanawiam się nad Drennan Acolyte Commercial, Map Parabolix Ultra 2 Suv lub Matrix Horizon Commercial Pro. Totalnie nie znam Tournamentów od Daiwy, poza SLRem, który jest chyba zbyt mocny a którego substytut mam w domu. Wędka ma służyć do rzutów +/-50m, karpie do 10kg ale z populacją mniejszych.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
Odp: Uniwersalne 11 ft Feeder - brak limitu cenowego
« Odpowiedź #1 dnia: 15.08.2023, 10:44 »
Mam Parabolix SUV pierwszą wersję i kijek nie boi się bonusów. Parabolix 2 SUV wydaje się ciut mocniejszy, także wydaje się to spoko opcja.

Niedawno stałem przed podobnym wyborem i po konsultacjach z paroma forumowiczami (jeszcze raz dzięki Azga), mój wybór padł własnie na Parabołixa i nie żałuje. Kijek daje sporo frajdy, a jednocześnie ma zapas w dolniku na zabawę z miśkami.

Wysłane z mojego Lenovo TB-J607Z przy użyciu Tapatalka

Edit:
Bardzo fajny bez limitu cenowego jest też Guru Aventus Steve Ringers - teoretycznie kijek pod klasyka, ale mocy mu nie brakuje. Nie jest tak mocny jak zwykłe Aventusy, ale spokojnie z dyszką sobie poradzi zapewniając jednocześnie więcej frajdy
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 15.08.2023, 12:08 »
Drenan acolyte comercial ,Daiwa Nzon Z method feeder,Map o którym wspomina Patryk :beer:,Shimano aero X7 delikatne i mocne,Zemex Icon,coś można wybrać solidnego :beer:

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #3 dnia: 16.08.2023, 17:47 »
Polecam przeczytać moją recenzję, trochę na pewno rozjaśni.
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=21397.msg573303#msg573303
Plus mam 2x Acolyte Commerciale 11ft a Matrix Commercial 11ft jest na sprzedaż;)
Nic Matrixowi nie brakuje ale wolę Acolyta a że łowię na zawodach to mam 2 identyczne sztuki.
We wrześniu możemy umówić się na Batorówce to sobie zobaczysz wędki na żywo jeżeli byś chciał.

Offline maniu89

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 16.08.2023, 18:03 »
Właśnie po tej recenzji kolegi zdecydowałem się na tego Matrixa 11ft tym bardziej że mam też 10ft, na razie nic większego niż 4kg nie miałem na tym kiju więc za duzo nie pomogę ale po opisach sądziłem że ten kij będzie "mocniejszy' a mając też daiwe n zon s medium myślę że jest ona ma więcej mocy aczkolwiek praca Matrixa mi bardzo odpowiada i napewno u mnie zagości na dłużej

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
« Odpowiedź #5 dnia: 16.08.2023, 19:57 »
prOO zerknij na filmy Michała, chłop bardzo dużo sprzętu przerzucił może coś pomoże np:

Trzeba pamiętać że każdy będzie chwalić to na co łowi, ale każdemu coś innego będzie pasować. Jeśli mamy nie wiem 3,6, niech będzie nawet 9 czy więcej wędzisk podobnej klasy, a różnice są marginalne to tego rodzaje filmy są nieocenione, ugięcie, moc, praca itd.. przynajmniej namiastka porównania ale daje jakiś zarys.

W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #6 dnia: 16.08.2023, 20:08 »
Polecam przeczytać moją recenzję, trochę na pewno rozjaśni.
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=21397.msg573303#msg573303
Plus mam 2x Acolyte Commerciale 11ft a Matrix Commercial 11ft jest na sprzedaż;)
Nic Matrixowi nie brakuje ale wolę Acolyta a że łowię na zawodach to mam 2 identyczne sztuki.
We wrześniu możemy umówić się na Batorówce to sobie zobaczysz wędki na żywo jeżeli byś chciał.

Zawsze chętnie spotkam się nad wodą. Daj znać kiedy będziesz.
Ogarnąłem w dobrej cenie nowego Map Parabolix SUV 11ft, zawsze chciałem tego kija spróbować. Z tego co mi pisali z Drapieżnika ma mieć trochę więcej mocy niż Drennan Commercial. Jak nie przypadkiem to najwyżej sprzedam i będę szukał dalej.

Boli, dzięki. Filmy Michała znam, zanim podjąłem decyzję obejrzałem je kilka razy. Po jego filmie kupiłem też Nzonke.