Autor Wątek: 3-składowa wędka do średniego spomba i koszyków XXL pod feedery  (Przeczytany 10384 razy)

Kadłubek

• Gość
Jest filmik na YT jak gość rzuca Daiwą BW 3 lbs (3 skład) 135 gram spombem na 97 metrów.

Edit: filmik

Offline Buba

• Ekspert
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: bat i feeder
Bierz kija... Ja robię, to co Ty chcesz Daiwą Black Widow 360cm 3lbs też w 3 składzie i spoko daje radę.... Jeśli się nie zdecydujesz to zabieram wędę.

Wędka już jedzie do mnie. Wczoraj sfinalizowany temat.
Pozdrawiam.

Offline Cyslavv

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam,

Odkopuję troszkę temat.
O ile wyczytałem, że wędka karpiowa od 3lb do 3,5lb spokojnie obsłuży średni Spomb to jaki kij do dużego Spomb’a? Czy Carp Spirit Blax Spod 4,5lb da radę? (Taki mam okazje odkupić za przysłowiowe dwa piwka) Chodzi mi o dystans ok. 60m i nie z suchym pelletem, a mokrym mixem.

Pozdrawiam,

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Mixem kuku, ciecierzycy, konopi i pelletu dużym spombem machałem 65m do klipa starą kompozytową karpiówką 3.9m 3lbs, ale dla pewności kupiłbym na twoim miejscu sprawdzony Spro Governor 5lb, nawet Michał N. ma na forum do sprzedania w fajnej kasie.
Dzierżno uzależnia

Offline Cyslavv

• Nowy użytkownik
  • *
Mixem kuku, ciecierzycy, konopi i pelletu dużym spombem machałem 65m do klipa starą kompozytową karpiówką 3.9m 3lbs, ale dla pewności kupiłbym na twoim miejscu sprawdzony Spro Governor 5lb, nawet Michał N. ma na forum do sprzedania w fajnej kasie.

Dzięki za info!

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
Witam,

Odkopuję troszkę temat.
O ile wyczytałem, że wędka karpiowa od 3lb do 3,5lb spokojnie obsłuży średni Spomb to jaki kij do dużego Spomb’a? Czy Carp Spirit Blax Spod 4,5lb da radę? (Taki mam okazje odkupić za przysłowiowe dwa piwka) Chodzi mi o dystans ok. 60m i nie z suchym pelletem, a mokrym mixem.

Pozdrawiam,

Do nęcenia dużym spombem,lub dużą szklanką,zdecydowanie wędka spod.
Na bliższe odległości,można się pokusić o mocniejszy feeder ,lub karpiówkę,ale mimo wszystko,polecam spoda.

Offline Cyslavv

• Nowy użytkownik
  • *
Wszystko się zgadza. Jak wyżej wspominałem, mam mozliwosc zakupu Carp Spirit Blax Spod 4,5lb i pytanie czy obsłuży dużego Spomba z mokrym miksem na około 60-70m :)

Pozdrawiam,

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
Wszystko się zgadza. Jak wyżej wspominałem, mam mozliwosc zakupu Carp Spirit Blax Spod 4,5lb i pytanie czy obsłuży dużego Spomba z mokrym miksem na około 60-70m :)

Pozdrawiam,

Raczej napewno. 4.5 lb,to wartości ugięcia dedykowane dla wędek typu spod.