Autor Wątek: Piórnik / pudełko na przypony  (Przeczytany 1054 razy)

Offline markus383

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: spinning
Piórnik / pudełko na przypony
« dnia: 27.05.2023, 17:51 »
Cześć.
Przez ostatnie dwa dni wędkowałem na pobliskim zbiorniku no kill i powiem szczerze, że mocno wkręciłem się w białoryb. Do tej pory jedynie spinning od dwóch lat (z jednym wyjątkiem na wyjeździe), ale po ostatnich wędkowaniach, kiedy połowiłem po 15 - 20 mikro linów (tak ok 20 cm) bardzo spodobało mi się. Miałem także potężniejsze brania (obstawiam karpie), które momentalnie poszarpały mi zestawy. Ciekawy jestem jak będzie bez zanęty, ale wtedy najwyżej zacznę dokarmiać kaczki, które mieszkają na zbiorniku :)
Powoli będę kompletował sprzęty niezbędne do wędkowania i w związku z tymi zestawami postanowiłem na początek zakupić jakiś piórnik czy pudełko na przypony. Polecilibyście jakieś tanie i dobrze skonstruowane pudełko? Chciałbym w domu porobić sobie przypony i nie dłubać nad wodą, kiedy ryby dobrze biorą.
Później zapewne przyjdzie czas na jakieś wygodne krzesełko i torbę dedykowaną wędkowaniu na spławik i metodę, bo i do niej przymierzam się baaardzo powoli :)

Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam,
Mateusz

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Piórnik / pudełko na przypony
« Odpowiedź #1 dnia: 27.05.2023, 18:26 »
Cześć,

Polecam Ci pudełko firmy NGT. (NGT fta-rig-920 wpisz w google wyskoczy dokładny model). Miejsca w środku od groma, solidnie wykonane i nie drogie (ok. 30zl). Polecam.
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Miwol

• Ekspert
  • Reputacja: 136
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 31.05.2023, 17:01 »
Polecam Traper GST. Posiadam wersję 24 cm. Magnesy dobrze trzymają, 15 torów z bolcami co 2.5 cm, w tym jeden wyższy i bez wypustek, żeby było łatwiej wiązać przypony. Posiadam takie dwa i bardzo sobie chwalę. Można w nim trzymać przypony od 7.5 do 20 cm.
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline markus383

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #3 dnia: 18.12.2023, 14:18 »
Cześć.

Trochę późno odpowiadam, wiem ... Dziękuję za podpowiedzi.

Kupiłem sobie pudełko jak z linku kolegi FilipJann.

Już użyłem go do przechowywania przyponów. Bardzo fajnym patentem jest pianka. Jako, że nie mam jeszcze doświadczenia w wiązaniu (chyba pierwszy raz to robiłem), to oczywiście każdy przypon jest innej długości ;) Taka pianka do wczepienia haczyka jest wtedy idealna :)

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam :)