Autor Wątek: Kołowrotki Flagmana - prośba o opinie użytkowników  (Przeczytany 14571 razy)

Offline David_L

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat kołowrotków Flagmana? Chodzi mi o ich jakość, kulturę pracy, jakość nawoju żyłki oraz trwałość. Czy warto kupić kołowrotek tej firmy czy raczej lepiej inwestować w inne marki w poszczególnych przedziałach cenowych.

Offline davids80

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
Odp: Kołowrotki Flagmana - prośba o opinie użytkowników
« Odpowiedź #1 dnia: 05.03.2019, 22:00 »
Hej...
Ja co prawda Tobie nie doradzę, ale od 2 tygodni jestem - mam nadzieję - szczęśliwym posiadaczem Flagmana Sherman Pro 4000.
Moje pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka - WoW! - wg mojej oceny bardzo ładne wykonanie i naprawdę dobrze się prezentuje. A jak się spisuje? hmm - testy coraz bliżej :)

daVe

Offline bossi11

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #2 dnia: 05.03.2019, 23:15 »
Mam od zeszłego sezonu tej kołowrotek i powiem ci że jest relacja żyłkę nawija ładnie hamulec pracuje super, w zeszłym sezonie przyłów sum 14kg na feedera z tym kołowrotkiem i jestem mega zadowolony hamulec grał aż miło i nic z kołowrotkiem się nie stało złego

Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka

Offline Karol M

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 06.03.2019, 00:19 »
Ja od poprzedniego sezonu używałem Sherman Pro 3000 do pickerka i byłem na tyle zadowolony że niedawno dokupiłem Sherman Pro Match 4000 (jeszcze nie testowany). Solidny sprzęt za niedużą kasę. Na plus bardzo wygodny metalowy okrągły klips, który zdał egzamin podczas gwałtownego odjazdu (żyłka ładnie wypięła się z klipsa).

Offline Ania

• Ekspert
  • Reputacja: 223
  • Trotka Warszawa
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 06.03.2019, 08:21 »
Przełowiłam Shermanem Pro 4000 cały zeszły sezon, głównie komercja, karpie do 10 kg. Rzuty ok 50 metrów. Jest bardzo poprawny jak na tą pókę cenową. To kołowrotek budżetowy, a posiada wszystko to co potrzebuję. Okrągły, metalowy klips, poprawny nawój żyłki, poprawny hamulec o dużym zakresie. Nie ma luzów na korbce, hamulec wsteczny bez zarzutu. Bez szumów, zatarć, a łowiłam nim dużo. Godny zawodnik. Do tego ładne wykończenie, jest zgrabny 🙂 nie mam nic do zarzucenia 👌
Ania

Offline davids80

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #5 dnia: 06.03.2019, 11:14 »
Przełowiłam Shermanem Pro 4000 cały zeszły sezon, głównie komercja, karpie do 10 kg. Rzuty ok 50 metrów. Jest bardzo poprawny jak na tą pókę cenową. To kołowrotek budżetowy, a posiada wszystko to co potrzebuję. Okrągły, metalowy klips, poprawny nawój żyłki, poprawny hamulec o dużym zakresie. Nie ma luzów na korbce, hamulec wsteczny bez zarzutu. Bez szumów, zatarć, a łowiłam nim dużo. Godny zawodnik. Do tego ładne wykończenie, jest zgrabny 🙂 nie mam nic do zarzucenia 👌

David_L - no chyba lepszej rekomendacji nie potrzebujesz ;)
daVe

Offline Maciek98

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #6 dnia: 06.03.2019, 13:46 »
Posiadam kołowrotek Cast Master'a 4000 od sezonu i szczerze nie poleciłbym go nikomu. Po miesiącu użytkowania przy pickerze zaczął szumieć i chodzi z oporem. Teraz tylko leży w kącie. Pozdrawiam

Offline Ania

• Ekspert
  • Reputacja: 223
  • Trotka Warszawa
« Odpowiedź #7 dnia: 06.03.2019, 13:54 »
Posiadam kołowrotek Cast Master'a 4000 od sezonu i szczerze nie poleciłbym go nikomu. Po miesiącu użytkowania przy pickerze zaczął szumieć i chodzi z oporem. Teraz tylko leży w kącie. Pozdrawiam

A reklamacja? Zakupiłeś go w Gliny Natura? Takie sytuacje od razu trzeba zgłaszać, po co ma leżeć w kącie, skoro można zdziałać zwrot pieniędzy lub wymianę na inny model :)
Ania

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 159
« Odpowiedź #8 dnia: 06.03.2019, 15:12 »
No to teraz moje pytanie Flagman Sherman Pro czy Okuma Custom Black Feeder?? Cena podobna ale jak z wytrzymałością itp. Pozdrawiam.
- Arek -

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 06.03.2019, 17:05 »
Kolego Berez, wędki Flagmana ok ,kołowrotków bym nie zaryzykował ,zdecydowanie Okuma ;)

Offline Kowerdak

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 31.08.2020, 15:59 »
Ja od jakiegoś miesiąca mam Flagmana S-River Feeder 5000. Używam tylko do rzecznego feedera, ale jestem na tyle zadowolony, że dokupie pewnie jeszcze 2 sztuki i założę do innych feederów, w tym do tego przeznaczonego pod metodę. Jak za cenę w okolicach 150 zł, to nie mam na co wybrzydzać, płynna praca, fajny design, dobry nawój. Hamulec elegancko pracował przy leszczykach i przy kleniu 45 cm, a i mniejsze płoteczki dają frajdę z holu. Osobiście polecam ;D ;D ;D
Kamil

Offline yogi333

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #11 dnia: 31.08.2020, 16:18 »
Witam od jakiegoś czasu mam kołowrotek Flagmana mascot 5000 fajnie wygląda dobrze schodzi z niego żyłka przy rzutach , jedyne co mi się nie podoba w tym kołowrotku to praca a raczej ustawienie hamulca jeden ząbek w prawo i szczytówka w wodzie jeden ząbek w lewo i plotka wyciąga żyłkę z kołowrotka ciężko ustawić mi go idealnie . Nie wiem czy wszystkie tak mają czy tylko mój tak ma . Klips pracuje idealnie już parę razy uratował mi zestaw . Dla porównania mam też mapa z bezpiecznym klipsem i tam ten zakres regulacji jest dużo większy i płynniejszy .

Offline Podleszczak123

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #12 dnia: 13.06.2024, 22:24 »
Bardzo proszę o opinie o kołowrotku flagman armadale grand feeder 5000. Z tego co udało mi się ustalić to kołowrotek ten jest młodszym bratem grantham z wkręcaną korbą. Zastanawiam się czy warto dopłacać do tego kręćka w porównaniu do mascota 5000 lub sherman pro new generation 5000. Jeśli nie warto, to lepszy byłby sherman czy mascot? Myślałem też nad daiwą n'zon lt 6000ss, ale to już pewnie temat na inny wątek. Chyba, że ktoś zechce porównać tańszą daiwe z droższym flagmanem:))

Offline marcopolo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 13.06.2024, 22:44 »
Nie mam Armadale, ale mam Shermana pro new generation 5000 i naprawdę jestem zaskoczony jego jakością w porównaniu do ceny, nie ma się o co przyczepić do tego kołowrotka, mam też Prestona Extremity 520 i Sherman niczym mu nie ustępuje, a jest tańszy o okolo 200zł.