Autor Wątek: Budżetowa półka boczna ok. 200zł  (Przeczytany 1497 razy)

Offline Podleszczak123

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
Budżetowa półka boczna ok. 200zł
« dnia: 29.06.2024, 15:44 »
Zastanawiam się nad wyborem półki bocznej. Obecnie rozważam:
Mikado 60x45 z parawanem
+: parawan, większa, wzmacniający profil pod półką
-: wąskie nogi bez stopek (można dokupić), jakość parawanu?, stabilność na wąskich podpórkach?
Traper GST 81318; 51x36cm:
+: masywniejsze nogi ze stopkami
-: brak wzmacniającego profilu pod półką, mniejsza półka, brak parawanu (można dokupić)

Cena mikado: 220zł
Cena trapera: 200zł
Cena mikado ze stopkami: 250zł
Cena trapera z parawanem: 310zł (parawan można dokupić kiedy indziej).

Bardziej jestem przekonany do Mikado, jednak zastanawiam się jak wygląda jakość tej półki i stabilność. Wydaje mi się, że traper mimo braku tego profila pod półką wygląda solidniej, ale to tylko przypuszczenia, wiec będe wdzieczny za waszą opinię:)) Jeśli macie inne propozycje w podobnej cenie (przy czym nie chcę półki mniejszej od trapera), to również chętnie je rozważę. Dziękuję wam bardzo:)

Offline Chojnyy

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
Odp: Budżetowa półka boczna ok. 200zł
« Odpowiedź #1 dnia: 01.07.2024, 10:32 »
Cześć,
Mam i chwalę, zresztą opinia 4,97 na 5 przy 119 ocenach mówi sama za siebie.

https://allegro.pl/oferta/mikado-polka-boczna-z-parawanem-60x45cm-15043778235

Dwie teleskopowe nogi. Półka bardzo stabilna. Duża.
Tak mi się spodobała, że kupię sobie drugą.

Offline magister82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #2 dnia: 01.07.2024, 15:15 »
https://allegro.pl/oferta/dodatkowa-polka-do-podestu-wedkarskiego-jaxon-13273928171 TO JEST CHYBA NAJTANSZA POLKA NA RYNKU DAJE RADE. Ja ja mam jak kosztowala 60zl ale to juz dawno :p Fak czlowek za kazdym razem chce wiecej  wiecej problem z tym by to zawieść na łowisko

Offline Chojnyy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 01.07.2024, 18:18 »
Uważam że półka Mikado zdecydowanie lepsza. Podparta nogami, ponadto masz zasłonę. Przerabiałem takie "tacki" jak ten Jaxon, ale bez nóg, nie położysz tam zbyt wiele, ugina się pod własnym ciężarem.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #4 dnia: 01.07.2024, 20:07 »
Mam, jak wspominałem powyżej tackę Jaxona. Nic jej nie dolega, a zamiast tych dwóch teleskopowych nóg mam do tej samej nogi, do której mam przymocowaną tackę - założoną fajkę, która idealnie podpiera tackę, obojętnie jakim obciążeniem mam ją załadowaną.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 02.07.2024, 07:17 »
Mam, posiadam i bardzo polecam. W moim fotelu z nogą D36 nie wymaga nawet używania nogi podporowej :) Pytanie tylko czy gdzieś jeszcze ją znajdziesz...

https://rybomania24.pl/pl/sprzet-do-necenia/18461-p18461-polka-boczna-flagman-match-competition-parawan-2000039573016.html
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline ma1234

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #6 dnia: 02.07.2024, 09:57 »
Ja do mojego Cuzo F3 używam takiej półki Robinsona:
https://sklepdrapieznik.pl/81315-polka-boczna-z-oslona-vde-robinson-67-co-pd8.html

Celowo wybrałem taką półkę bez bocznej podpórki, aby oszczędzić czas na składanie/rozkładanie stanowiska.

Na półkę kładę kuwetę z zanętą, akcesoria (koszyki, nożyczki itp), przynęty, robaki, coś do picia itp.
Półka spokojnie daje radę i jej wymiary są dla mnie, do rekreacyjnego łowienia, aż nadto wystarczające.
Do tego ma parawan przeciwsłoneczny/deszczowy.

Offline Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #7 dnia: 02.07.2024, 11:26 »
Fajny ten Robinson :-) Ja używam półek Caperlana, duża teraz z Cuzo, mała, kupiona za śmieszne 14,99 (cynk z forum, dzięki). Kiedyś próbowałem zestawienie, duża półka z nogą + ta mała na niej, fajnie, ale wyszło w praniu, że to sztuka dla sztuki, duża daje radę bez nogi, a mała jest w użyciu mojego syna. Chyba pora na modernizację, młody się ucieszy z dużej półki, a mnie chodziła po głowie taka z parawanem :-) Ten Flagmann też niczego sobie, trzeba poszukać.

Widzę, że jest nowa wersja Caperlana - https://www.decathlon.pl/p/polka-do-podestu-caperlan-csb-st-d25-d36/_/R-p-11367

Offline Chojnyy

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 02.07.2024, 11:36 »
Wszystkie te półki boczne są podobne. Weź taka która najbardziej Ci się podoba. Patrz na półki które mają parawan, bo to bardzo przydatna opcja, ponadto z jedna lub dwoma nogami do podparcia. W przeciwnym razie że chwilę będziesz ją sprzedawał i szukał nowej bo będzie Cię wkurzać ;)