Autor Wątek: Porównanie generacji wędzisk delphin opium do feedera  (Przeczytany 462 razy)

Offline Podleszczak123

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
Witajcie!
Po zbyt długich przemyśleniach i dzięki waszym poradom wreszcie zdecydowałem się na zakup wedki od delphina z serii opium. Prawdopodobnie będzie to delphin opium feeder v2 3.6m/80g, jednak istnieją jeszcze inne generacje tego wedziska - delphin opium blackxfeeder oraz delphin opium inova. O ile blackxfeeder wydaje się róznić od v2 jedynie dolnikiem wykonanym z innego materiału technocork (może czymś jeszcze?), o tyle w delphin opium inova zaobserwowałem różnice w odległościach miedzy zamocowanymi przelotkami - pierwszy segment w inovie nie ma przelotki, więc pierwsza przelotka od strony kołowrotka jest bardziej od niego oddalona co może w teorii sprzyjać nieco dalszym rzutom. Skoro przelotki zamocowane są inaczej, może blank również jest całkiem inny? Jako, że delphin opium stał się dość popularną wędką, myślę że takie porównanie będzie wartościowe dla sporej rzeszy forumowiczów. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.