Autor Wątek: Zalew Sulejowski  (Przeczytany 10384 razy)

Offline email_84

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Odp: Zalew Sulejowski
« Odpowiedź #15 dnia: 16.06.2016, 19:05 »
Mieszkam w Barkowicach Mokrych obecnie. Tak jak kolega wyżej napisał linki to wszystko się zgadza, można wypożyczyć łódkę a nawet wynająć przyczepę. Jak się dojedzie do miejscowości Barkowice Mokre to cały czas prosto i jak asfalt się skończy dalej w prawą stronę lasem i dojedzie się do parkingu nad samą wodą.
Ale jak kolega jest zainteresowany to mam działkę przy wodzie i mogę zaproponować miejsce :) tylko kiedy dać znać a pomogę.
Jutro wybieram się na nockę w okolice barkowic mokrych, poleci ktoś jakieś miejsce z dojazdem do wody?
Może kolega z działka, by był tak miły i udostępnił?

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 17.06.2016, 08:26 »
Brat cioteczny z rodziną się zjechali już i na weekend mają zostać :-\

Offline email_84

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #17 dnia: 17.06.2016, 15:11 »
Jeśli będzie możliwość udostępnienia na któryś weekend, to proszę o PW info co i jak i za ile??

Offline wojciu1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #18 dnia: 26.06.2016, 15:22 »
Witam Panowie. Jakieś nowe wieści co tam nad Zalewem teraz słychać? Jakoś w lipcu planuję się tam wybrać. Byłem już co prawda 2 razy nad Zalewem, ale było to dość dawno i niezbyt kojarzę miejsca gdzie wtedy łapałem..
Pozdrawiam,

Wojtek

Offline Gladki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Wędkarz uniwersalny...
« Odpowiedź #19 dnia: 26.12.2024, 20:14 »
Panowie. Postaram się odświeżyć wątek bo wydaje mi się, że ta woda jest tego warta :-)  Pływałem łodzią z elektroniką na ZS (od zapory do Bronisławowa - duży zbiornik) kilka ostatnich lat ze spiningiem, jednak z roku na rok wyniki były coraz gorsze i finalnie odpuściłem tam spining. Jednak to co widziałem na echo pozwala twierdzić, że bialorybu jest całkiem sporo. Nie znam całego Zalewu ale a czuję, że musi w tej wodzie pływać spory karp - często latem widywałem namioty karpiarzy na wysokości Karolinowa. Czy któryś z kolegów łowi karpie na ZS? To ogromna woda i byłbym wdzięczny za jakiekolwiek info.

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #20 dnia: 04.01.2025, 09:30 »
Z ostatnich dobrych ryb na ZS zostały potężne amur z tego co wiem.
Sam odpuściłem już ZS parę sezonów wstecz ale z nielicznych informacji mogę tylko podpowiedzieć,że jeśli łowisz typowo karpiowo to przez większość sezonu nie ruszałbym się spoza terenu tzw. małego zalewu.
Czyli zaporówkowa klasyka.
Panowie, policzmy głosy: