Autor Wątek: Pierwszy i niedrogi kosz do feedera.  (Przeczytany 2658 razy)

Offline Wojtek8583

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Pierwszy i niedrogi kosz do feedera.
« Odpowiedź #15 dnia: 08.11.2024, 14:52 »
A ten Preston inception na nogach d30 ,tak mu się przypatrzyłem i nawet jest ok,waga też ok chyba nie całe 12 kg i można dokupić jakiś dedykowany układ jezdny jak dobrze widziałem.A do akcesoriów moźna dokupić redukcję.

Offline Wojtek8583

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 08.11.2024, 15:18 »
A ja może spróbuję zaproponować Ci całkowicie inne rozwiązanie, pisałeś na początku, że im taniej tym lepiej, to może sprawdź sobie kolego używane kosze Rive na nogach D36 jeżeli nie patrzysz zbytnio na wygląd tylko funkcjonalność to idzie dostać na prawdę za psie pieniądze te kosze, a są to typowe czołgi do orania, do nich można kupić jakiś układ jezdny lub... zobacz sobie wóżki elektrostatyka, a jak myślisz troche poważniej to może platforma z Matrixa z układem jezdnym myślę, że jakbyś dobrze poszukał na black friday to kupiłbyś używkę Rive D36 z platformą Matrixa z układem jezdnym w cenie golasa Prestona.

Widzę, że jesteś z Tychów to proszę bardzo, podjedź sobie do Michała do Zabrza i zobacz na żywo kosz Rive D36 https://www.olx.pl/d/oferta/kosz-podest-kombajn-rive-d36-okazja-CID767-IDWDtag.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1 do tego układ jezdny (sprawdź czy pasuje, bo już nie pamiętam) https://www.olx.pl/d/oferta/uklad-jezdny-rive-d-36-nie-preston-guru-matrix-CID767-IDZRxe6.html też ze Śląska i masz klasa zestaw. Jak dobrze ponegocjujesz to na prawde za grosze można to kupić patrząc po cenie nowych, a i z odsprzedaniem za rok jak Ci to nie siądzie nie będzie problemów.

Te oferty znalazłem dosłownie na szybko w trzy minuty jakbyś poszukał głębiej to na pewno znajdziesz coś ciekawszego, co do samej żywotności koszy Rive to nie ma dyskusji.

Osobiście dostałem ostatnio w spadku stary kosz z Caperlana na nogach D25 i na takie szybkie wyskoki z matchem jest wystarczający, ale jakbym miał kupować coś dla siebie to tylko na nogach D36.

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #18 dnia: 08.11.2024, 18:58 »
Dzięki za podpowiedź ale szukam nowego kosza olx praktycznie codziennie oglądam.Posiadam wózek elektrostatyka W 3 ale wątpie że tam wejdzie kosz i klamoty.Jak kupię kosz to przymierze l.Uklad jezdny dla mnie jest optymalny ,mało miejsca zajmuję i jeszcze klamoty wrzucić mogę na kosz.Przynajmniej tak mi się to widzi. Szukam w miare taniego,stabilnego kosza do rekreacyjnego łowienia no może jakieś zawody od czasu do czasu .Nie miałem kosza .

Offline dzbbdg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #19 dnia: 08.11.2024, 21:41 »
To polecam kupić jakąś używkę i zobaczysz czy kosz jest dla Ciebie, a najlepiej jak masz znajomego z koszem pożyczyć na dwa, trzy wypady. Używkę zawsze sprzedaz z niewielką strat, a dodatkowo będziesz wiedział czego szukać, jakie masz oczekiwania.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 340
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #20 dnia: 08.11.2024, 22:12 »
A ten Preston inception na nogach d30 ,tak mu się przypatrzyłem i nawet jest ok,waga też ok chyba nie całe 12 kg i można dokupić jakiś dedykowany układ jezdny jak dobrze widziałem.A do akcesoriów moźna dokupić redukcję.

Tego właśnie ja wklejałem, w ub sezonie za 1350 go dorwałem. Nie ma mu nic do zarzucenia póki co, gdzie ja zawsze znajduję jakąś lipę sprzętową.
Ps a propos układów transportowych, kupiłem dedykowany prestona i sprzedałem po pierwszym użyciu. Lipa. Do samego kosza ok, po postawieniu torby na podnóżek nie wytrzymują zacisski, nie da się z bagażem dojść na łowisko. Kupiłem 4wheel Matrix.

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #21 dnia: 17.11.2024, 14:22 »
Trochę mnie nie było ,brak czasu na pisanie,ale temat nie umarł😁.W wolnej chwili przeglądam oferty i jeszcze znalazłem dwa koszę które mnie zainteresowały  pozostaję jednak przy nogach d36.Pierwszy to jest traper https://www.traper.pl/pl/p/KOSZ-ULTRA-FEEDER-Z-SIEDZISKIEM-/2086 , a drugi to Colmic https://m.olx.pl/d/oferta/kosz-colmic-roxy-f60-nogi-d36-nowy-CID767-ID1132Bt.html.Który byście polecili i dlaczego?Do trapera jest dedykowany układ transportowy do colmiica nie wiem ewentualnie dokupiłbym jakąś taczkę.

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #22 dnia: 23.11.2024, 12:03 »
Kosz zamówiony dziękuję za pomoc .

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 23.11.2024, 13:04 »
Co kupiłeś?

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #24 dnia: 23.11.2024, 13:26 »
https://www.karpiowy.pl/113-siedziskakosze-wyczynowe/30947-kosz-solitg-500-6x36-seatbox/. Wydaje się że to klon Nytro ale na piczątek wystarczy .

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 23.11.2024, 17:20 »
https://www.karpiowy.pl/113-siedziskakosze-wyczynowe/30947-kosz-solitg-500-6x36-seatbox/. Wydaje się że to klon Nytro ale na piczątek wystarczy .

:thumbup: Zawsze warto zostawić wpis co się kupiło, potem zrecenzować, wątki się powtarzają więc przyda się innym szukającym podobnego rozwiązania.

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #26 dnia: 23.11.2024, 17:40 »
Ok jak przyjdzie to zrobię reckę co to za wynalazek w końcu Cresta hehe.