Przyszedł mi ten kijek. Leciutki strasznie
Blank za rękojeścią ma 12mm, pierwsza przelotka ma 19mm, ostatnia ma 3mm. Mam dla porównania mikado uv 3,05m do 90g i wyginają sie bardzo podobnie, choć przy mocniejszym ugięciu szybciej wyczuwalnym jest opór na mikado właśnie a jaxon troszeczkę później zaczyna się stawiać. Mam wrażenie ze jest to kopia uvki tylko w 3 składzie, bo grubość blanku taka sama. W uv pierwsza przelotka ma 11mm, więc plus po stronie rubicona
12 przelotek w rubiconie a 13 w uv. Pierwszy raz mam wędzisko którego przednia cześć rękojeści jest odkręcana i za jej pomocą przymocowuje sie kołowrotek, wiec nie powiem czy to zaleta czy wada.

Siema siema,
Pozwoliłem sobie odkopać temat, bo zastanawiam się nad zakupem tego kija, co prawda w wersji classic feeder, ale podejrzewam, że jakość będzie podobna.
Mógłbyś napisać jak wrażenia z połowów? Zależy mi szczególnie na opinii odnośnie wytrzymałości, bo z jednej strony można znaleźć w sieci kilka komentarzy, że kije z tej serii są bardzo spoko, ale widziałem też gdzieś opinie, że szybko się łamały.
Dzięki!