Autor Wątek: UL feeder na zimę  (Przeczytany 924 razy)

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: UL feeder na zimę
« Odpowiedź #15 dnia: 06.09.2025, 10:05 »
A nie myślałeś o superze SL? Ja mam starszą wersję 10ft do jesienno zimowo wiosennego łowienia.
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 06.09.2025, 10:29 »
A nie myślałeś o superze SL? Ja mam starszą wersję 10ft do jesienno zimowo wiosennego łowienia.
Pytanie tylko czy jest warta swojej ceny bo o starszej wersji Carbonactive słyszałem niezbyt przychylne opinie.

Offline Zaba

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 06.09.2025, 12:16 »
Pytanie tylko czy jest warta swojej ceny bo o starszej wersji Carbonactive słyszałem niezbyt przychylne opinie.

Mógłbyś to rozwinąć bo pierwszy raz słyszę żeby ktoś był niezadowolony z Dutchmastera lub Supery?
A wracając do tematu ja polecam Superę 11ft SL ale z tego co widzę to już chyba nie jest produkowana.
Pewnie wersja ,,X" ją zastąpiła.

Offline pknr1

« Odpowiedź #18 dnia: 06.09.2025, 12:32 »

Mógłbyś to rozwinąć bo pierwszy raz słyszę żeby ktoś był niezadowolony z Dutchmastera lub Supery?
A wracając do tematu ja polecam Superę 11ft SL ale z tego co widzę to już chyba nie jest produkowana.

Koledze często łamały się szczytówki, choć może był to efekt nieumiejętnego łowienia z plecionką? Szczerze to z wymienionych kijów najbardziej kuszą mnie MAPy bo żadnym MAPem jeszcze nigdy nie miałem okazji łowić i Katsudo ze względu na cenę.

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #19 dnia: 06.09.2025, 14:52 »
Dokładnie supera x superlight. !0 ft waży coś koło 140 gr i ma 3 szczytówki 0.5, 0.75, 1.0.
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 160
« Odpowiedź #20 dnia: 06.09.2025, 16:38 »
Dokładnie supera x superlight. !0 ft waży coś koło 140 gr i ma 3 szczytówki 0.5, 0.75, 1.0.

Miałem starszą wersję czyli carbonavctive 11ft SL ale sprzedałem wolałem łowić koschnickiem do tego cena za szczytówkido supery to jakieś nieporozumienie.
- Arek -

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 06.09.2025, 16:44 »
Też szukam jakiejś paraboli na komercję. Póki co najfajniejszy był Browning Koschnick ale nie lubię krótkiego dolnika. Ma je coś podobnego do polecenia ? Może matrix horizon slim ?

Offline stefan-k

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #22 dnia: 06.09.2025, 20:15 »
Ja zamieniłem Mikado katsudo xts 3,3 na Prestona  ascension 3,2 który mi zdecydowanie lepiej leży fajny finezyjny kijek z delikatnymi szczytówkami do dłubania który teraz jest zamieniany na nowy model i można go kupić w wyprzedażowych cenach.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 06.09.2025, 20:51 »
Właśnie mailem spytać o tego Prestona. Wygląda dość zachęcająco, używałeś może Koschnicka i możesz porównać. Koschnick mi się podobał bo zapas mocy było dopiero poniżej pierwsze przelotki pięknie się uginał na komercyjnych karpiach. Widziałeś już nowy model, jak się nazywa ?

Offline pknr1

« Odpowiedź #24 dnia: 06.09.2025, 21:26 »
Właśnie mailem spytać o tego Prestona. Wygląda dość zachęcająco, używałeś może Koschnicka i możesz porównać. Koschnick mi się podobał bo zapas mocy było dopiero poniżej pierwsze przelotki pięknie się uginał na komercyjnych karpiach. Widziałeś już nowy model, jak się nazywa ?

Preston Inspire, ja chyba poczekam aż on wyjdzie może będzie to coś ciekawego :narybki: