Coś tam po weekendzie mogę napisać, ale niewiele o pracy pod rybami, bo łowiłem przez dwa dni zaledwie rybeczki czyli leszczyki i płotki trochę większe od dłoni.
Dla mnie to bardzo uniwersalny kij zawodniczy pod klasyka. Nęcilem na 40m bez problemu koszykiem large dystansowym Matrixa 30g , później zmieniłem na najmniejszą wersję 20g i też bez problemu łowiłem na tym dystansie bardzo precyzyjnie. Jedynie co te rybki pobierały z tej zimnej wody to 2 pinki na haczyku nr 20 z przyponem 0,09, nie było żadnych spinek i kijek już pracował pod takimi rybkami. Podsumowując myślę że kijek ma zapas mocy pod większe ryby, jest na pewno z wysokiego modułu węgla bo bardzo szybko gaśnie po wymachu pięknie się ładuje dzieki czemu z dużą łatwością rzuca się bardzo precyzyjnie i jest równie szybki przy zacięciu dzikich brań płotek . Łowiłem szczytówką 0,5oz węglową i dość dobrze pokazywała niemrawe brania leszczyków, ale jest jeszcze wyraźnie delikatniejsza szczytówka hybrydowa ultralight. Kijek świetnie wykonany i bardzo dobrze wyważony już bez kołowrotka. Jak pogoda pozwoli i połowie jakieś normalne ryby to napiszę.