Autor Wątek: (S) Daiwa N'Zon Z Distance Feeder 420m 120g  (Przeczytany 41 razy)

Offline and-and

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 17
(S) Daiwa N'Zon Z Distance Feeder 420m 120g
« dnia: Dzisiaj o 19:58 »
Sprzedam wedke Daiwa N'Zon Z Distance Feeder 420m 120g. Wedka mozna okreslic jako nowa zakupiona w 2023 roku w komplecie wraz z innymi wedkami serii „Z“. Przelezala zakurzona w szafie raz uzywana do testow w zakresie dlugosci rzutow.
Jako ciekawostka: wyniki jakie osiagalem (a mam 71 lat) z pozycji siedzacej 76-83m, a z pozycji stojacej 86-92m (mierzona odleglosc na kijkach). Kolowrotek Shimano Ultegra CI4 5500 XTC z plecionka 0,10 przypon szczalowy 0,28, koszyczek 50g.
Ze wzgledu na utrudniona wysylke (mieszkam w Niemczech) do sprzedazy moze dojsc w marcu podczas mojego wyjazdu do Polski do sanatorium. Bede jechal na trasie Wroclaw, Rybnik, Bielsko Biala, Krakow, Busko Zdroj. Ewentualnie moge podjechac do okolo 100km od wyznaczonej trasy.
Cena 690 ZL (kosztowala mnie 879 ZL)

Parametry techniczne:
Dlugosc: 4,20m
Waga: 275g
CW:  120g
Transport: 149cm
Czesci: 3+3
Przelotki: 14
Blank z włókna węglowego HVF
Włókno węglowe Nanoplus
Połączenie czopowe V-Joint® typu put-over
Rękojeść ArmLock
Uchwyt kołowrotka Fuji
Przelotki Titanum Oxide
3 wymienne szczytówki (3x włókno węglowe) CW 2,3,4,
Futerał transportowy
"Wędki N‘Zon Z imponują szybką akcją i optymalnym wyważeniem! Zastosowanie
węglowego kompozytu HVF Nanoplus pozwoliło na zbudowanie super lekkich, Wedki „gasną“ po
wyrzucie, uzbrojone w trój-stopowe przelotki. Wszystkie te walory wspierają uzyskanie
celności jak i powtarzalności rzutowych. Od ciężaru wyrzutowego 120g wędki mają nieco większe
przelotki na drgających szczytówkach, umożliwiające swobodne stosowanie mocnych
przyponów strzałowych. Wędki N‘Zon Z spełniają najsurowsze wymogi jakościowe idoskonale nadają się również do połowu wyczynowego!
Swietnie leżą w dłoni, kryją wielkie rezerwy mocy i posyłają również bardzo ciężkie
koszyki zanętowe dokładnie w punkt. Idealne do połowu w silnym nurcie lub ze znacznej odległości. Drgające szczytówki posiadają nieco większe przelotki, aby węzeł przyponu strzałowego przechodził przez nie swobodnie."
Pozdrowienia:
Andi
"Wędkarstwo to dyscyplina w równości ludzi – bo wszyscy ludzie są równi przed rybami”.