Autor Wątek: Kołowrotek Browning Xitan MF 930 - nowość 2016 - krótki opis  (Przeczytany 7080 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Kołowrotek Browning Xitan MF 930 - nowość 2016 - krótki opis
« Odpowiedź #15 dnia: 03.01.2016, 13:53 »
Produkty Browninga są naprawdę ładne i cieszą oko. Ja, niestety, kiedyś tam sparzyłem się na highendowym kołowrotku tego producenta. Może niepotrzebnie? Mój kolega ma pokrowiec tej firmy i chwali go okrutnie.

Dawaj, Artur, foty i opisy. Ja tam z chęcią poczytam. No i mam ten luksus, że mogę podjechać i pomacać w realu  ;D

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 03.01.2016, 14:04 »
Stas1 spoko zaraz coś się wymyśli :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Kołowrotek Browning Xitan MF 930 nowość 2016 krótki opis
« Odpowiedź #17 dnia: 03.01.2016, 15:56 »
Artur, opis spoko, nie widziałem zdjęć z czapeczką...

Jeżeli chodzi o reklamowanie jakiegoś sprzętu, to nie ma problemu jeżeli jest to robione w granicach 'dobrego smaku'. Jako, że od długiego czasu nie mieliśmy problemów z nachalną reklamą, wszystko jest OK, póki co.

Pomyślałem aby zrobić dział NOWOŚCI - gdzie ktoś mający kontakt ze sprzętem, dokładnym opisem, mógł założyć odpowiedni wątek i podzielić się wiedzą o nowościach sprzętowo-zanętowych. Proszę tylko pamiętać, aby nie było reklamowania sklepu. I tak domyślamy się, że autor może mieć kontakt z 'towarem' - więc jak ktoś będzie chciał, może kontaktować się na priv. Dobre opisy mogą trafiać na stronę główną, zachęcam więc. Porządne sklepy i tak same się wybijają na tym forum... :)

Warunek dodatkowy jest jednak jeszcze taki - to musi być napisane poprawną polszczyzną. Ani ja, ani Mateo, nie będziemy poprawiać po kimś tekstu, a w wątku głównym musi on być porządny.Dlatego proszę o poprawienie znaków interpunkcyjnych, dużych liter i tak dalej. 

Jeżeli wątki będą 'nieładne' jeżeli chodzi o polski język, trafią do kazamatów, czyli ukrytego działu. Sorry, ale nie mamy tyle czasu aby poprawiać po kimś dziesiątków błędów. Lepiej nauczyć ludzi aby ich nie popełniali, nieprawdaż? Tak więc Artur, popraw tekst, zdjęcie z czapeczką Browninga tez może zostać :D

Wszystko jeszcze musi zatwierdzić Mateo, decyzja więc jest nieprawomocna :)
Lucjan

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #18 dnia: 03.01.2016, 16:07 »
Dziesiątek błędów :D
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #19 dnia: 03.01.2016, 16:35 »
Wiadomo, że zawsze, kiedy ktoś zajmujący się handlem sprzętu wędkarskiego poleca/opisuje na forum pewne produkty, możemy doszukiwać się drugiego dna. Granica między informacją a reklamą może być bardzo subtelna.
Dlatego trzeba tu zachować pewne wyczucie.
Myślę, że spokojnie Artur może tu zamieszczać swoje opisy. Fajnie, gdyby były one informacją i własną oceną właśnie, a nie reklamą. Z pewnością dla wielu użytkowników będą to cenne informacje.
Jeśli użytkownicy odczują, że ta granica jest przekraczana, to zapewne dadzą o tym znać w swoich postach. Wtedy będziemy musieli zareagować.

Rzeczywiście, w przypadku opisywania sprzętu dość istotne jest, żeby podawać dokładne nazwy produktów, z zachowaniem poprawnej pisowni. Ma to duże znaczenie podczas wyszukiwania produktów, zarówno na forum, jak i poprzez przeglądarkę. Warto tu zadbać o poprawny zapis.
Jeśli ktoś np. zamiast Shimano Aero Feeder 4000 FA zapisze Shimono Feeder FA4000, to wyszukiwanie może nie zwrócić żadnych wyników. Na szczęście Google obecnie sugeruje korektę błędów w oparciu o najczęstsze zapytania, ale nie zawsze jest w stanie ocenić intencje użytkownika.
Spróbujmy też wpisać w wyszukiwarkę frazę "feeder cw 190gr" oraz "feeder c.w. 190 g". Widać wtedy jaka jest różnica w ilości wyników.
Są to pewne, na pozór, niuanse, z których nie zdają sobie sprawy nawet właściciele wielu sklepów prowadzących sprzedaż internetową. Dzięki dbałości o poprawne nazewnictwo swoich produktów mogliby oni osiągnąć znacznie lepsze pozycje w indeksie wyszukiwarek, a tym samym poprawić sprzedaż w swoich sklepach.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #20 dnia: 03.01.2016, 16:42 »
Dziękuję za cenne uwagi poprawie co trzeba a nowości do jakich mam dostęp będę starał się pokazywać na bieżąco :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki