Autor Wątek: Wędka Daiwa Windcast Picker  (Przeczytany 9796 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wędka Daiwa Windcast Picker
« Odpowiedź #15 dnia: 06.05.2015, 15:42 »
Popieram kolegów jak wyżej! Szczytówka nie ma nic do rzeczy z cw. jak pisze Paweł .A piker na czystych niedużych komercjach jak napisał Grześ sprawdzi się na pewno. Przy 35g+ towar swobodny rzut to nie będzie ale da rade!
Arek

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #16 dnia: 20.05.2015, 16:42 »
Posiadam kijek od jakiegoś czasu, może jestem zbyt ostrożny ale nie używam do takich ciężarów jak 35+ max do 25. To jest kijek do finezyjnego łowienia, rybka chodzi jak szalona :)

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #17 dnia: 20.05.2015, 18:23 »
Posiadam Pickery do 25g, a koszyki jakich używam to 10/15 gramowe.Rzucałem większymi ale to już nie to.Co prawda Pickery nie są z górnej półki.

Offline Mateusz

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #18 dnia: 08.08.2015, 13:17 »
Moja wędka windcast 3.0 sprawuje się świetnie tylko połamałem najdelikatniejsza szczytówkę :( podczas zarzutu żyłka zaplątała się o przelotkę. Wędka niedawno zakupiona i gwarancja obowiązuje, ale czy warto odsyłać? Mam takie przeczucie, że mogą nie uznać a ja poniosę koszty przesyłki i jeszcze będę musiał zamówić.

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #19 dnia: 08.08.2015, 13:25 »
Pewnie ktos wyskoczy ze jestem be :) powiedz ze podczas holu ryby to wymienia  :) zawsze tak robie. Ok teraz czekam na zlinczowanie

Wysłane z mojego U2 przy użyciu Tapatalka

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08.08.2015, 14:59 »
Czyli nie jestem sam. Widocznie te najdelikatniejsze szczytówki bywają słabe. Moja bez okręcania pękła i jej nie katowałem. Daj znać jak podejdą do tematu w serwisie.

Offline wiksa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 08.08.2015, 15:16 »
Moja wędka windcast 3.0 sprawuje się świetnie tylko połamałem najdelikatniejsza szczytówkę :( podczas zarzutu żyłka zaplątała się o przelotkę. Wędka niedawno zakupiona i gwarancja obowiązuje, ale czy warto odsyłać? Mam takie przeczucie, że mogą nie uznać a ja poniosę koszty przesyłki i jeszcze będę musiał zamówić.
Ja złamałem sekcje do której montuje się szczytówkę w feederku Browning Syntec ZX. Wędka była kupiona po okazyjnej cenie na allegro i nie miałem na nią gwarancji. Nowy kij kosztuje koło 400zł. Bałem się, że za wymianę zapłacę nie wiadomo ile. Zaniosłem wędkę do sklepu, który sprzedaje produkty Browninga a  ten odesłał ją do dystrybutora. Dystrybutor zamówił uszkodzoną część z serwisu Browninga i po półtora miesiącu dostałem kij z powrotem. Za wymianę zapłaciłem 40 pare złotych. :D
Marcin

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 07.01.2016, 09:48 »
Dziś znalazłem czas i spakowałem tego kija, mam do października gwarancję, niech wymieniają szczytówkę. Odsyłam do sklepu, a pisze w tym temacie najbardziej po to, bym pamiętał kiedy wysyłałem ten kij ;). Jak podejdzie Daiwa do tego tematu napiszę gdy kij do mnie wróci ;).