Autor Wątek: Pellet Marukyu Amino  (Przeczytany 7099 razy)

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Pellet Marukyu Amino
« Odpowiedź #15 dnia: 17.01.2016, 11:41 »
Ja go Jureczku nie testowałem więc Ci nie pomogę . Ale jak już padła cena, to mogę napisać że nie zawsze cena idzie z efektywnością .

Poszedłbym raczej w pellet który się sprawdza nam samym lub innym wędkarzom, bardziej bezpieczne wyjście.

Ale z tego co kojarzę (albo się mylę) ostatnio zakupiłeś pellet Ringersa ? ;) Więc nie ma co się pchać w jakieś wynalazki z innego "świata" :D :D

Mnie ostatnio zaciekawił pellet 2 mm od Sonu. Code Red, ale z zakupem się jeszcze wstrzymam. Czekam aż będzie nowa dostawa w rajskim i zobaczę co będzie dostępnego .
Z poważaniem Marcin

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
  • Ulubione metody: feeder
Dzielimy się wiedzą

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
Dzielimy się wiedzą

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #18 dnia: 17.01.2016, 11:46 »
 Pellet generalnie doskonały ( jak DB, BT, SB, Ringers ) ma dość solidnie zbalansowaną zawartość białka, jak każdy pellet ma składniki również zbożowe. Na testy Marukyu ( dokładne) wybieram się w marcu. Niestety zimą ( w grudniu ) przeprowadziłem krótką sesje, ale miałem tylko 2 brania.

Po dobrym namoczeniu ( pellet 2 mm ) z odrobiną syropu ACTIV 8 , nie ma konieczności dodawania kleju, znakomicie klei i w pożądanym momencie rozpada się na dnie . Nic więcej raczej nikt nie powie, zbyt krótka dostępność tego produktu. W zeszłym sezonie tylko więcej czasu poświeciłem zanętom Marukyu, powiem szczerze, nie było aż tak fantastycznie jakbym myślał. Jedna w ogóle odrzuciłem ( bardziej na azjatyckie wody ) ale to produkty, które sam sprowadzałem jeszcze z japońskimi opakowaniami. Sądze, że te produkty które już są dostepne w Polsce dzięki firmie Duxon, to produkty sprawdzone na wodach europejskich. Ja trzymam za nich kciuki, a sądze że  cena tez pomału spadnie.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 163
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #19 dnia: 17.01.2016, 12:02 »
O własnie takich i podobnych informacji oczekiwałem o tym 'wynalazku". Dzięki.