Ankieta

Który z tych pickerów wart jest zakupu? ;)

Trabucco Precision XT Pro Picker 270 - 35 g
8 (33.3%)
Mikado Black Draft Picker 270 do 40 g
9 (37.5%)
Mikado Tsubame Picker 270 do 40 g
1 (4.2%)
Dragon Express Quiver (Picker) 2,70 10-40 g
4 (16.7%)
Inna wędka zaproponowana przez was..
2 (8.3%)

Głosów w sumie: 23

Głosowanie skończone: 16.01.2016, 11:19

Autor Wątek: Pomoc w wyborze pickerka (do 200 zł; rzuty do 20 metrów, płocie i leszcze)  (Przeczytany 14373 razy)

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
No i fajnie...
 Ankieta się skończyła a ja dalej w kropce ^^ Ale jakoś ciekawiej mi się podoba Trabucco. Mam matchówke z tej serii i jest rewelacyjna . No i pasowała by :>

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Również przymierzam się do jej zakupu.
Jaxon wypuszcza nową serię Monolith pod methodę również kolo 160-180 zł. Ciekawe jak to będzie wyglądać jako najwyższa seria u nich. Jednak ja na pewno nie zaryzykuję :P
Miałem już w rękach Monolitha Jaxona do metody,360 trochę sztywny ale nada się do dalszych rzutów,za to 3.30 całkiem fajna wędka dość ładnie wykonana,rękijesc skręcana od góry,fajny szybki kijek do parabolika go nie zaliczę ale coś w sobie ma.Cena będzie około190zł,gra warta świeczki no i serwis od ręki
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
No i fajnie...
 Ankieta się skończyła a ja dalej w kropce ^^ Ale jakoś ciekawiej mi się podoba Trabucco. Mam matchówke z tej serii i jest rewelacyjna . No i pasowała by :>
Podoba ci się kij który ma dobre recenzje, więc nad czym się zastanawiasz?
Arek

johnny12

• Gość
Witam mam cztery pickery 2 Dragony Silver edition  1 DAMa Carp Picker i jednego jaxcona Shadona .Najczęściej używam dragonów bardzo dobre kije wytrzymałe bardzo czułe trzy szczytówki węglowe cw 40 g ale zaniżony dobrze się nimi rzuca tylko dragon chyba wycofał tą serię ze sprzedaży.

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
Ja jak pisałem wcześniej polecam Shimano Vengeance Winkle Picker 270 cm -40 g, kupiłem kijek w sobotę i jestem mega zadowolony, na sucho praca extra, 2 szczytówki węglowe 0,5 i 1 oz, wykonanie dbd.

Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
Wybór padł na Trabucco :) czekam na przesyłkę. Oby wszystko było ok z nią :p

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
Daj znać jak wrażenia po odebraniu kijka.
Marcin

Offline pluszne

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Witam wszystkich kolegów. Mam na imię Zbyszek i jest to mój pierwszy post na tym szacownym forum. Wędkuje od 40 lat z czego ostatnie 18 poświęciłem feederowi. W zasadzie jego lżejszej odmianie picker.  Łowię na olsztyńskich jeziorach. Odpowiadając na pytanie kolegi polecam Dragona express quiver.Mam i łowię tą wędką tylko w wersji 300/40g. Używam koszyczków 15gr+zanęta co daje ok 30 g. Rzuty w granicach 30-40 metrów. W zasadzie łowiąc na jeziorze uzywam najdelikatniejszej szczytówki.
 Z wędki jestem bardzo zadowolony i z pełną odpowiedzialnością mogę Ci ją polecić. Nie jest to sztywna pała, ryby mi się z niej nie spinają i mam duża przyjemność z holu.Używam jej 3 sezon i nic złego sie nie dzieje. Mikado draft miałem w ręku w sklepie i mój czar co do tej wędki prysł gdy sprzedawca podpiął 20 g koszyczek do najcieńszej szczytówki z zestawu . Nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak można 20gr koszyczek załadować zwilżoną zanetą i dokonać rzutu przy pomocy tan najdelikatniejszej szczytówki. Myślę że cw tej wędki jest przeszacowany.
Zbyszek