Autor Wątek: Rzeka Ruda - woj. śląskie  (Przeczytany 3547 razy)

Offline rolnik_szatana

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Rzeka Ruda - woj. śląskie
« dnia: 10.06.2016, 22:30 »
Witam,

miał ktoś styczność z tą rzeką byłem ostatnio (turystycznie) i bardzo ładne miejscówki rzeka tez urokliwa a wędkarzy prawie nie ma o co chodzi ? ???

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Rzeka Ruda - woj. śląskie
« Odpowiedź #1 dnia: 10.06.2016, 22:35 »
Chyba chodzi Ci Kolego o rzekę  ''Ruda'' ? Wędkarzy tam jest mnóstwo wczesną wiosną, potem mniej. Rzeczka rybna i piękna, warto tam wybrać się na przepływankę. Bierze piękna płoć, leszcz, karaś a nawet brzana.

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #2 dnia: 10.06.2016, 22:40 »
Witam ;) Od dobrych 12 lat znam tą rzeczkę i łowie tam sporadycznie w okresie zimowo, wiosennym. Ulubione przeze mnie miejscówki, znajdują się powyżej zapory na zalewie rybnickim. Rzeczka malownicza, pełna meandrów i ciekawych rewirów. Łowię tam na przepływanke głównie kleniki, leszcze oraz płotki. Zdarzają się jazie, karasie, brzany, według miejscowych jest tam każda rybka.

Offline rolnik_szatana

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 10.06.2016, 22:47 »
no ale właśnie jak tam z tą rybą teraz bo chce się z znajomym wybrać a żeby nie było znów ze bezrybia wybieram :P tak czytam i podobno wszystko zależy od tego jaka woda z dopływów leci? A mógłbyś jakiś odcinek polecić co idzie sobie spokojnie usiąść i posiedzieć cały dzień ?

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #4 dnia: 10.06.2016, 22:56 »
Jak tam teraz biorą nie wiem, wspominałem, ze łowię zimą i na przedwiośniu ;) Podejrzewam, ze presja wędkarska jest mniejsza a ryba jak była tak jest. Kolego, osobiście nie mam nigdy gwarancji, czy w danym dniu połowię na miejscówce...i lubię ta loterię, jest częścią tego hobby ;) Pozostaje Ci tylko spróbować ;)

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 10.06.2016, 23:01 »
Wszystko zależy jaki jest poziom wody, jeśli niska to nie bardzo połowisz. Ja tam tylko jeżdżę lowić kiełbie na żywca na terenie miejscowości Rudy.
Pozdrawiam - Gienek