Autor Wątek: Parasol Preston Space Maker Flat Back Brolly - opinie  (Przeczytany 1554 razy)

Offline Latj

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Parasol Preston Space Maker Flat Back Brolly

Ktoś posiada ? Jakie są wady i zalety

przeglądałem zdjęcia znalazłem takie

na tym zdjęciu wydaje mi się malutki

znowu na tym wygląda na większy

zastanawiam się czy zmieszcze sie pod nim z Fotelem Elektrostatyk F5R ?

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Parasol Preston Space Maker Flat Back Brolly - opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 20.06.2016, 19:18 »
Jak znajde chwile planuje napisac o nim kilka slow. O ile sam parasol jest ok to pamietaj, że TO NIE JEST PARASOL.
Do F5R moim zdaniem sie nie sprawdzi.

A jesli czas pozwoli to niedlugo chce skrobnać o nim słów kilka.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Alzak

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #2 dnia: 21.06.2016, 21:38 »
Witam, parasol jest dość dobrze zrobiony, zakupiłem ten z zamkami, które pomagają w wycofywaniu tyczki.

Co do zamieszczenia się z fotelem, o którym piszesz, to nie wiem, jak on zbytnio gabarytowo wygląda, ja z koszem Daiwy i boczną półka mieszczę się bez problemu...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #3 dnia: 22.06.2016, 19:59 »
Moja opinia.
Używałem do krzesła Korum Deluxe. Obecnie wbijam do ziemi obok stołka turystycznego bez żadnych dodatkowych uchwytów.
Parasol godny polecenia. Solidnie wykonany. Moim zdaniem jest to minimalna masa wymagana dla tej wielkości parasola, żeby był on stabilny. Lżejsze parasole są zapewne wygodne w transporcie, ale nie dają wystarczającej stabilności. Często podczas deszczu zrywa się wiatr i wtedy ma to znaczenie. Dlatego potrzebny jest tu pewien kompromis i wydaje mi się, że w tym parasolu go osiągnięto. Parasol będzie pasował do większości komór przeznaczonych do transportu parasola. Wkręcana w ziemię sztyca jest solidna. Gwint śruby zabezpieczony plastikiem - nie rysuje sztycy.
Wadą jest niedopracowany mechanizm stabilizujący czaszę ustawioną pod kątem. Po ustawieniu kąta i dokręceniu czaszy często zdarza się, że napierający wiatr odkręca parasol.
Uwaga - jest to niedoskonałość spotykana również w parasolach innych producentów. Warto więc przed zakupem upewnić się na jakiej zasadzie blokuje się pochyloną czaszę.
Pozdrawiam
Mateusz