Autor Wątek: Tani Feeder 330 100-120 g dla nie wędkujacego  (Przeczytany 1967 razy)

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
Tani Feeder 330 100-120 g dla nie wędkujacego
« dnia: 22.09.2016, 18:31 »
Mam do was pytanko, o taniego feedera ostatnio zdarzyło mi się parę razy zabrać na rybki osoby nie łowiące ot tak dla towarzystwa i tknęło mnie żeby kupić jakąś tani kij tak dla właśnie takiej osoby, gdyby nagle chciała sama spróbować. No dobra, przyznam się nie lubię nad wodą tekstów "daj rzucić" albo "o branie mogę ja wyciągnąć"

Miejsca połowu to w 100% komercja a rybki to karpiki 1-2 kg. Najtańsze kije jakie znalazłem to
- Mikado Golden Lion
- Jaxon Arcadia

Kijek będzie pracował razem z starym ale jarym DAM Camaro.

Jak myślicie który będzie odpowiedniejszy dla przypadkowego szwagra czy sąsiada? Wydaje mi się, że dla nie wędkujących osób sztywniejszym kijem będzie łatwiej zarzucać.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline fabikks

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Tani Feeder 330 100-120 g dla nie wędkujacego
« Odpowiedź #1 dnia: 22.09.2016, 18:51 »
Ze swojej strony dodam Robinson Dynacore Feeder, na początek idealny.
Fabian

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 22.09.2016, 18:57 »
Wydaję mi się, że jest lekko za długi ma 3,6 m ja posiadam dwa kije jeden 3,6 a drugi 3,3 i zauważyłem że osoby bez doświadczenia lepiej (czyli bardziej prosto) rzucają krótszym kijem, wiec mam zamiar kupić coś 3,3 m albo wręcz 3 m.  No i jest droższy, a to ma być kij w stylu scyzoryka w aucie "bo może się przydać" a nie "jest potrzebny".
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline wojciu1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3 dnia: 24.09.2016, 15:38 »
Posiadam 2 feedery Mikado Golden Lion. Za taką cenę na razie sobie chwalę. Niestety nie miałem w ręku nigdy lepszego kija, także moja ocena jest trochę nierzetelna. Rzucam 45g Drennanami, w przyszłym roku zamierzam rzucać 56g ESP i myślę, że nie będzie żadnych problemów - w końcu cw. 100 g.
Pozdrawiam,

Wojtek

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 24.09.2016, 16:56 »
Dzięki za odpowiedz, pewnie się skończy tym, że podjadę gdzieś aby zobaczyć te kije.
Pzdr. Paweł

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24.09.2016, 17:18 »
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć tylko tyle, że żonie kupiłem najtańszy set jaki był w sklepie - tak na początek.
Spore leszcze - spore nie łopaty :) tak 50 cm.  Karasie do 40 cm rajcowały na tym kiju, że hoho.
Kijek wytrzymywał, fajnie pracował, a kosztował ok 30€, z kołowrotkiem i żyłką.
Marki nie powiem, bo nawet nie zwracałem uwagi.
Teraz poszedł w inne ręce i dalej służy.

Myślę, że osoby niełowiące, nie maja żadnych upodobań, co do szybkości, ugięcia, czy ciężaru kija Więc pewnie będzie im to obojętne, jakim kijem będą machać, byle poczuć frajdę z wędkarstwa.