Witam
Panowie co polecacie do rzutów z koszykiem xlarge e.s.p 70gr ?
Chodzi mi o feedera - długość nie ma większego znaczenia, dystans jaki chcę osiągnąć to około 100 metrów. Ostatanio tymi koszykami z karpiówek 3lb/360cm zarzucałem skutecznie 90 metrów (klip ograniczał dystans) na żyłce 0.28.
Dobrze by było jakby dystans który ostatnio osiągałem karpiówkami byłby w zasięgu tych kijków. Ogólnie potrzebuję tych kijków na jesień ale wolę wcześniej temat założyć żeby już mieć nakreślone conieco

Młynki do tych kiji to
BrowningiAha - zamiast żyłki planuję stosować plecionkę z takich powodów że będę przeżucał (chyba) koryto w którym jest uciąg a dwa na tak dalekim dystansie będzie mniejszy zwis niżeli łowiąc żyłką. Także w kiju przydałyby się przelotki dobrej jakości..
Dochodzi pytanie jaka plecionka.. widziałem że ma fajną drennan.. chociaż z tego co czytałem u "nas" (SiG-
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=224.0) to średnio ogarnia kuwete.. I dodatkowo 100m szpulki - odpada. Jakaś propozycja plecionki minimum 150 metrów na szpulce w miare dobrze tonąca (mimo wszystko koszyk 70+farsz powinny dobrze zakotwiczać) ?
Głębokość to około 1.5/2m
Cel rybek - raczej leszczyki na kulki/pellety 8/10/12mm. Aczkolwiek ostatnio się zaczeły amury pokazywać

Tutaj jak coś fotka w miejscu w którym mam zamiar mniej więcej łowić (pod samą wyspą albo trochę niżej w stronę "wcięcia" w wyspę.

Na czerwono zaznaczyłem gdzie mniej więcej przebiega koryto razem z kierunkiem uciągu (zielone strzałki)