Autor Wątek: Naprawa złamanej wędki - gdzie i czy się opłaca?  (Przeczytany 20196 razy)

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Cześć, cześć. Dosłownie godzine temu, przy zacinaniu ryby pękła mi wędka, jeszcze gorzej, że rybki nie zaciałem. Pytanie takie jak w tytule. Wędka to Daiwa Harrier. Wydaje mi się, że musiała być depnięta, bo przy zarzucaniu podajnikiem 25gr+zanęta nie pękła, a kiedy zacinałem to nagle strzelila. Niestety w sobote byłem na komercji z paroma innymi osobami i myśle, że tam ktoś na nią stanał. Gdybyście byli w stanie mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
Dorzucam zdjęcie poglądowe.

Kadłubek

• Gość
Odp: Naprawa złamanej wędki - gdzie i czy się opłaca?
« Odpowiedź #1 dnia: 23.08.2017, 20:33 »
Pęknięta w której części? Chyba szczytowa - napisz do serwisu czy można kupić.

Naprawa usztywni wędkę był już wątek na forum gdzie naprawić wędki.

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 23.08.2017, 20:37 »
Tak jest to część szczytowa, jedna z dwóch. Spróbuje tej opcji. Co do naprawy to właśnie o tym samym pomyślałem, że wędka może troszke stracić.

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 23.08.2017, 20:39 »
Cześć, cześć. Dosłownie godzine temu, przy zacinaniu ryby pękła mi wędka, jeszcze gorzej, że rybki nie zaciałem. Pytanie takie jak w tytule. Wędka to Daiwa Harrier. Wydaje mi się, że musiała być depnięta, bo przy zarzucaniu podajnikiem 25gr+zanęta nie pękła, a kiedy zacinałem to nagle strzelila. Niestety w sobote byłem na komercji z paroma innymi osobami i myśle, że tam ktoś na nią stanał. Gdybyście byli w stanie mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
Dorzucam zdjęcie poglądowe.

Gdzie kupiłeś? Jak Drapieżnik to po prostu do nich zadzwoń, zawsze coś wymyślą. Dobrze że szczytowa sekcja a nie dolna.

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 23.08.2017, 20:48 »
Stety, niestety kupiłem używke, nie mam paragonu. Z tego co wiem to była brana na drapieżniku. Troche już nią wędkowałem i chce uprzedzić - uszkodzona nie była. Spróbuje tego co Kadłubek zaproponował, może akurat serwis będzie miał górną część.

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
« Odpowiedź #5 dnia: 23.08.2017, 21:12 »
Witam
U mnie wyglądało nie co inaczej, pękła mi szczytówka w bolonce prawie w połowie (pływające przelotki, czyli długa szczytówka do tego nie mogłem znaleźć rachunku), zadzwoniłem do kongera powiedzieli żebym podesłał im przez najbliższy sklep wędkarski, zadzwoniłem do Rapy, sprzedawca kazał przyjechać z wędką, następnie przy mnie zadzwonił do Kongera zapytał ile i w jakim czasie. Czekałem nie całe dwa tyg. i kosztowało mnie to 55 zł został wymieniony element. 
Może skontaktuj się z Daiwą i zobaczysz co ci powiedzą.   
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline szczupak73

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #6 dnia: 23.08.2017, 22:03 »
Witaj! Ja miałem dwa razy połamaną bolonkę i raz maczówkę tyle że z Mikado i wszystko załatwiłem w Drapieżniku (wędki nie były zakupione w tym sklepie)ale jak zadzwonisz to na pewno pomogą. Ja akurat mam dobrze bo mieszkam niedaleko sklepu :) ale naprawdę warto zapytać.pozdrawiam

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 23.08.2017, 22:51 »
Wysłałem zapytanie do serwisu daiwy, jeśli nie pomogą to powalcze z drapieżnikiem.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #9 dnia: 23.08.2017, 23:06 »
http://www.wedkarskisprzet.pl/

Zadzwoń do gościa z tego sklepu mi pomógł jeżeli chodzi o daiwę

Offline wiksa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #10 dnia: 23.08.2017, 23:35 »
Sklepy wędkarskie handlujące danym sprzętem współpracują z dystrybutorami. Gdy złamała mi się w feederze Browninga sekcja, w którą wkłada się szczytówkę, zawiozłem wędkę do sklepu handlującego Browningiem, chociaż kij nie był u nich kupiony, a oni poprzez dystrybutora zamówili złamaną część i po 1.5 miesiąca mogłem ją odebrać. Niedawno złamała mi się szczytówka do feedera i czekam właśnie na odpowiedź sklepu w sprawie sprowadzenia nowej.

Jeśli wysłałeś wiadomość do serwisu Daiwy to albo poproszą Cię o przysłanie wędki w celu wymiany złamanej części, albo będą chcieli abyś dostarczył ją do sklepu, który poprzez dystrybutora odeśle wędkę do serwisu. Nie wiem czy nie będzie nawet możliwości żeby tylko na podstawie kodu produktu zamówić nową część, bez odsyłania wędki.
Marcin

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
« Odpowiedź #11 dnia: 24.08.2017, 08:11 »
Niektóre znane firmy lub ich dystrybutorzy w PL ewidentnie olewają klienta .  Miałem taki właśnie przypadek z firmą SENSAS.  Po trzech miesiącach rozmów telefonicznych  w sprawie sprowadzenie szczytówki (za opłatą oczywiście) stwierdzili że nie ma i nie wiadomo czy i kiedy będzie. !!! >:O    Dodam jeszcze że chodziło o szczytówkę nie do jakiejś starej wędki ale do aktualnie sprzedawanego modelu bolonki Drava Carp.   Więcej nic u nich nie kupię.  :thumbdown:
Wiesiek