Autor Wątek: Modyfikacje w Metodzie  (Przeczytany 8195 razy)

Offline Zły

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Modyfikacje w Metodzie
« Odpowiedź #15 dnia: 03.12.2016, 15:02 »
Nie zniechęcaj się. Ja łowię na metodę trzeci rok i dopiero w tym roku udało mi się upolować przyzwoite karpie. Dodam, że łowię wyłącznie na wodach PZW więc znam temat szukania ryby. Pierwsze dwa lata to była mozolna walka z eliminacją błędów, doborem odpowiednich koszyków sprawdzanie przynęt czyli chwilami jedna wielka frustracja. Ale udało się. Owszem z naszymi wodami jest tak, że jak nie ma tam ryby to nic nie pomoże (albo jak się przekonałem na jednej miejscówce nic nie brało bo grasowały tam wydry). Gdy łowię zawsze wybieram dwa miejsca, płytsze gdzie leci metoda i głębsze gdzie leci helikopter lub coś w tym stylu.

Co do mniejszych ryb, to jak podpatrzyłem u Luka to zacząłem łowić i płocie na metodę na białe. W kilku filmach pokazuje jak to robi. Muszą być martwe, a w tym celu trzeba je rolować w palcach np. 

Nie jestem specjalistą, ale nie ma się co poddawać tylko zacisnąć zęby i do przodu :). Choć może ja jestem trochę inny bo dla mnie nawet dzień bez ryby nad wodą nie jest stracony :).
Krzokmen Fishing  Team ;)