Witam, podepnę się pod temat

Poszukuję odległościówki do nietypowego łowienia czyli rzecznej przepływanki, do tej pory używałem Mikado Ultraviolet ale już się trochę zestarzał, gdyby można było dostać jeszcze ten model w sklepie to pewnie nic nowego bym nie szukał

Kilka dni temu kurier przywiózł mi Acolyte ultra 15ft ale zamieniłem ten kijek na Acolyte plus 14ft, łowię przeważnie nie duże ryby głównie płoć krąp, czasami trafiają się klenie i leszcze do 2-3 kg ale, że łowię na łowisku bez żadnych zaczepów to nie mam z holem problemów. Co do Acolyte Ultra wymieniłem ją ze względu na to, że bałbym się podnieść na klatę tym kijkiem nawet małą płotkę a zabawa za każdym razem z podbierakiem niekoniecznie mnie interesuje. Tak więc poszukuję jeszcze jednej odległościówki bo od przybytku głowa nie boli

Zależy mi na tym aby kij był w miarę szybki łowię na przepływankę na 10-15 metrach od brzegu (żyłka główna 0,16 mm przypon 0.10 spławik 3 g) każde delikatne przytrzymanie trzeba szybko zacinać a z parabolicznymi kijami mógłby być problem. Fajnie gdyby kij dawał radość z holu nawet przy małych rybach. Może coś polecicie, cena w sumie nie gra roli ale fajnie gdyby dubler Drennana był w granicach 400-500 zł. Długość 4,2-4,5 m.
Pozdrawiam,
Tomek