Autor Wątek: Ugly stik GX2 do spodowania?  (Przeczytany 1210 razy)

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Ugly stik GX2 do spodowania?
« dnia: 30.01.2017, 11:01 »
Witajcie,

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kijem do spodowania, nie żeby jakoś na gwałt ale myślę nad tym. Mimo, że to kij spinningowy to jednak... przykuł moją uwagę :D

Mianowicie, natrafiłem na mordo-torturro-test na Youtubie Ugly stik'a GX2. Koszt to 40$, za coś czym można rzucić galonem wody albo ciągnąć przyczepę :D Kij pod względem ceny... uh, robi wrażenie. Kilku znajomych ma Ugly Stiki, ale to spinningowcy i sobie chwalą. Ja, jak już wspomniałem, myślę o innym przeznaczeniu, machać dużymi porcjami zanęty.

Z resztą zobaczcie sami, rzut galonem wody w 2:20 a kij udało się złamać w 10:00 (i to moim zdaniem przez punktowe podparcie bezpośrednio na blanku, gdyby nacisk byłby inaczej rozłożony było by jeszcze trudniej).

https://www.amazon.com/Shakespeare-Spinning-8-20-Pound-7-Feet-Medium-Heavy/dp/B00F0KM8GE/ref=sr_1_3?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1485770328&sr=1-3&keywords=GX2&th=1&psc=1

Co myślicie o takim kiju? Może inne podobne propozycje?
Najdłuższa wersja to 7 ft więc 2,10 m, ktoś rzucał dużym spombem tak krótkim kijem?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Ugly stik GX2 do spodowania?
« Odpowiedź #1 dnia: 30.01.2017, 11:05 »
Nieźle! Kij zniesie wszystko. Ale jego długość do spodowania go dyskwalifikuje. Daleko nie majtniesz.
Swoją drogą ciekawe, jak w takim teście wypadłyby rasowe kije do spoda za kilka stów.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 415
Odp: Ugly stik GX2 do spodowania?
« Odpowiedź #2 dnia: 30.01.2017, 11:10 »
Kij do spoda musi byc sztywny. Ten ugly stik ma zupełnie inne parametry i inne przeznaczenie...