Autor Wątek: Kosz Sensas czy wartko kupic uzywke?  (Przeczytany 990 razy)

Offline marcin_zawadzki

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
Kosz Sensas czy wartko kupic uzywke?
« dnia: 15.09.2022, 18:42 »
Witam.
Zaczynam łowić na feeder i widze ze koledzy na koszach szybciej odławiaja rybki..
Mam mozliwosc kupic kosz Sensas nanoflex na nodze 36mm uzywany po 1 czy 2  sezonach, w zwiazku z tym mam pytanie czy warto? Czy taki kosz nadal jest stabilny i czy mocowania nog beda sprawne, tzn czy nie beda puszczaly itp?
Za kosz z dodatkowym siedzeniem obrotowym rowniez sensas cena wydaje sie byc atrakcyjna (1000zl).
Zdjecie kosza na zdjeciu sciagniete z sieci..

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 303
  • SiG
Odp: Kosz Sensas czy wartko kupic uzywke?
« Odpowiedź #1 dnia: 15.09.2022, 18:59 »
... zmieniłem wpis. Pytasz o opinię - nie szukasz... wybacz. ;)
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline Chojnyy

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #2 dnia: 16.09.2022, 11:57 »
Cześć,

W mojej ocenie kosz jest czymś absolutnie niezbednym jeżeli np. startujesz w zawodach, ale nie tylko.
Kosz zapewni Ci spory komfort podczas łowienia, montujesz sobie tacki boczne, podpórkę lub balkon pod wędzisko i generalnie nigdzie nie musisz się ruszać, bo wszystko czego Ci trzeba masz w zasięgu ręki.
Zwykle łowię wspólnie z kolegami, którzy uzywaja typowych karpiowych foteli, ale dostrzegli jak sprawnie poruszam się na koszu i już zapowiedzieli wymianę na kosze - "na mikołaja" :)
Jezeli chodzi o same parametry to osobiście polecam Ci kosze na nodze 36mm.
Jeżeli kupujesz swój pierwszy kosz, to uważam, że lepiej dołożyć kilka stówek więcej i mieć kosz porządny, stabilny, na lata, niż kupować za rok czy dwa zupełnie nowy, bo np. zaciski zaczną puszczać przy nodze d25.
Nie wiem czy u każdego producenta, ale w przypadku Sensasa osprzet jest uniwersalny i pasuje na nogi d25 d30 d36. Zakłada się lub ściąga tulejki/redukcje dołączane do zestawu.
Sam używam kosza Sensas Jumbo 3000 i naprawdę więcej mi nie potrzeba.
W mojej opinii Sensas robi dobry sprzęt w relatywnie niskiej cenie więc ja osobiście jak najbardziej polecam.

Offline marcin_zawadzki

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 16.09.2022, 15:16 »
Cześć,

W mojej ocenie kosz jest czymś absolutnie niezbednym jeżeli np. startujesz w zawodach, ale nie tylko.
Kosz zapewni Ci spory komfort podczas łowienia, montujesz sobie tacki boczne, podpórkę lub balkon pod wędzisko i generalnie nigdzie nie musisz się ruszać, bo wszystko czego Ci trzeba masz w zasięgu ręki.
Zwykle łowię wspólnie z kolegami, którzy uzywaja typowych karpiowych foteli, ale dostrzegli jak sprawnie poruszam się na koszu i już zapowiedzieli wymianę na kosze - "na mikołaja" :)
Jezeli chodzi o same parametry to osobiście polecam Ci kosze na nodze 36mm.
Jeżeli kupujesz swój pierwszy kosz, to uważam, że lepiej dołożyć kilka stówek więcej i mieć kosz porządny, stabilny, na lata, niż kupować za rok czy dwa zupełnie nowy, bo np. zaciski zaczną puszczać przy nodze d25.
Nie wiem czy u każdego producenta, ale w przypadku Sensasa osprzet jest uniwersalny i pasuje na nogi d25 d30 d36. Zakłada się lub ściąga tulejki/redukcje dołączane do zestawu.
Sam używam kosza Sensas Jumbo 3000 i naprawdę więcej mi nie potrzeba.
W mojej opinii Sensas robi dobry sprzęt w relatywnie niskiej cenie więc ja osobiście jak najbardziej polecam.
Dzieki za wyrażenie opini.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Offline piotr82

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #4 dnia: 16.09.2022, 16:07 »
Zawsze warto kupić ale sprawdź jeszcze jak z zaciskami do nóg czy są dostępne jako elementy serwisowe, czasami lubią się ukręcić bądź pęknąć.