Autor Wątek: Tripod jaxon- problem  (Przeczytany 1484 razy)

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Tripod jaxon- problem
« dnia: 16.08.2017, 08:32 »
Jakiś czas temu kupiłem tripoda z firmy jaxon, nie chciałem inwestować w inne firmy. Po kilkukrotnym użytkowaniu powstał problem ze stabilnością ustawienia wędek, nie mogę ustawić poziomu, przechyla się samoczynnie w dół, zabezpieczenia jakby nie trzymały. Wiadomo kołowrotki karpiowe ważą trochę więc ciężar jest. Da się jakoś temu zaradzić czy raczej nie?

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Tripod jaxon- problem
« Odpowiedź #1 dnia: 16.08.2017, 11:51 »
Chyba musisz się pogodzić z tym, że tripod nadaje się na złom. Ja też przez to przechodziłem, bo nie słuchałem bardziej doświadczonych. Sądzę, że wielu innych też miało problem z jaxonowymi tripodami, rodpodami. Dlatego karpiarze powtarzają by nie kupować tych najtańszych "wynalazków", bo to się właśnie kończy czymś takim. Tripody, rodpody muszą być solidnie zbudowane i taki jaxon,mikado,york czy inne firmy nie są w stanie zapewnić tej solidności za kwotę 100-200 zł. Na marginesie na komercjach często widzę, jak ludzie właśnie używają tych jaxonów w miejscach w których, aż się prosi o wbicie zwykłych podpórek - i mają z tym więcej problemów niż mieliby z wbiciem podpórek, więc kotwiczą je linkami, torbami z kamieniami, a nawet... talerzami do sztangi (też takich widziałem :)) Jeżeli już musisz korzystać z tego typu wynalazków to najtańszy będzie wybór Extension Pod od Anacondy.

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #2 dnia: 16.08.2017, 11:58 »
Zainwestuje w podporki

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 16.08.2017, 12:05 »
polecam buzz bary i podpórki z świdrem od prologic ;)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43