Autor Wątek: Warta - potrzebne informacje  (Przeczytany 2828 razy)

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Warta - potrzebne informacje
« dnia: 06.08.2017, 20:09 »
Witam wszystkich ;)
Jako, że ze znajomym poraz pierwszy chcemy wybrać się na rzekę ( Tak jeszcze nigdy nie łowiłem na wodzie płynącej ^^ ) to chciałbym się poradzić fachowców.. Mam pytanie odnośnie odcinka warty od Gorzowa aż do ujścia do Odry..  Może jest ktoś kto tam łowi lub łowił i mógłby mi coś podpowiedzieć i odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie czy jest sens próbowania tam za białą rybką czy jednak lepiej uderzyć na Odrę...

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Warta - potrzebne informacje
« Odpowiedź #1 dnia: 06.08.2017, 20:17 »
Powiem tak.
Jestem kiepskim rzecznym łowcą.
Nigdy nie miałem na Warcie na rzeczonym odcinku ( na innym nie łowiłem :) ) jakiś konkretnych rezultatów.
Głównie krąp, okresowo rozpiór, czasem płotki lub leszcze ( sporadycznie).
Więc doradzać ci nie mogę, sam poszedłem po naukę do Arka ( Arunio) ,a ten wybiera Odrę.
Być może sam wypowie się w tej kwestii, lub ktoś z okolic, choć nas tu z Gorzowa na forum jest mało.
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline djbaloon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 06.08.2017, 21:02 »
Serwus na Warcie kupe zielska teraz płynie i przez to sam na Odrę teraz ganiam chociaż jak Cię nie zniecheci zielsko to można pokusić się o ładne leszcze. Pozdrawiam
Pozdrawiam Marcin ;-)

Offline mactop

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 40
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 06.08.2017, 21:06 »
Ja łowię tylko i wyłącznie na Warcie.Nie w okolicach o których piszesz,ale na Warcie.Łowię na tyczkę.Wczesna wiosna to przepływanka i łowienie na robactwo(pinka,kaster,fifis).Od maja do jesieni łowię na stopa.''Swoją miejscówkę"nęce regularnie ziarnem(pszenica,groch,łubin,bobik) wymieszaną z gliną.Na wyniki nie narzekam(piękne leszcze,płocie,klenie,jazie).Moim zdaniem klucz do sukcesu to regularne nęcenie.
Maciej

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 25.08.2017, 20:37 »
I znowu ja :P
Witam serdecznie wszystkich... Ponawiam pytanie odnośnie warty heh.. Interesuje mnie odcinek od Gorzowa aż do ujścia do Odry.. Ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest teraz stan wody? Czy da się łowić czy zbyt wysoki stan.. No i jak z rybami ^^

P.S ostatnio nie dojechaliśmy na wartę.. W trakcie jazdy zmieniliśmy zdanie i pojechaliśmy nad Odrę.. Co okazało się fatalnym wyborem :/ Całą noc lało.. I szalała burza za burzą ^^ Ryby prawie wcale nie dopisały ( sama drobnica o która też trzeba było walczyć :D) I strasznie wysoka woda.. W miejscu gdzie byliśmy każda główka zalana...

Z góry dzięki za odpowiedź :)