Moje małe porównanie odnośnie tych dwóch kijków na prośbę MrProper'a
Od razu mówię że to tylko moje odczucia i u innych mogą wystąpić skrajnie odmienne wrażenia..
Wg mnie Acolyte szybciej gaśnie niżeli Rive, natomiast rive jest bardziej spolegliwa przy obciążeniu - wchodzi w głębszą parabole. Zrobiłem test na litrowych bultekach, zdjęć nie ma bo nie miał kto pstryknąć

To co mnie lekko zdziwiłem to że rivk'a ma na ogólnie większą pierwszą przelotkę mimo tego że czytając c.w. miałem w świadomości że to będzie wszystko zrobione jako "mini".. no ale to nie r-desing gdzie c.w. jest 1-4 i jest wklejana szczytówka i karp kilówka to nie lada wyzwanie

Co do danych technicznych to wszystko w necie jest ale ta rive jest najlżejszą odległościówką w swojej długości - 120 gr na 390cm.
Przelotek nie liczyłem, uchwyty na przynęty posiadają oba kije. Wg mnie bardziej sprężysty tak jak wyżej wymieniłem jest acolyte i to wg mnie dalej się machnie.. w sumie samo c.w. daje obraz rivki 3-8. Osobiście mało na spławik łowiłem w tym roku ale jak już to był to drennan insert 2-2,5 gr i obydwa kije nie miały problemu z zarzucaniem.
Bardziej szczegółowe fotki jak się dorobię aparatu lepszej klasy albo na zlot mogę zabrać jeśli będzie gdzieś w okolicy np batorówka
Fotki